Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanácsok azoktól, akik már letették a cigit

Tanácsok azoktól, akik már letették a cigit

Rossz szokásainkkal kapcsolatban gyakran tudjuk azt gondolni, hogy bármikor képesek vagyunk máshogy csinálni vagy abbahagyni. A gond általában akkor következik be, amikor meg is próbáljuk azt. Sok esetben ilyenkor derül ki, hogy bizony nem mi uraljuk azt a bizonyos tevékenységet vagy szert, hanem az ural minket. De lássuk, mit mondanak azok, akiknek sikerült megszabadulni a cigaretta függőségtől, és ma már füst nélkül élik az életüket.

Dohányzás – egy viharos kapcsolat krónikája

 

A cigaretta az évek alatt annyira képes hozzánőni egy emberhez, hogy szinte elválaszthatatlannak tűnnek egymástól. Ez egyrészt azért sem csoda, mert ha belegondolunk, a legtöbben sokkal régebben hűségesek a dohányzáshoz, mint amióta a jelenlegi párkapcsolatuk tart. Pedig a cigi egy csalfa társ az életünkben, hiszen persze sok örömet tud okozni, de még annál is több bajt és betegséget. Ha kíváncsi vagy, hogy ennek ellenére miért szokunk rá mégis könnyen a dohányzásra, akkor olvasd el ezt a korábbi cikkünket!

 

Ma már számos módon és jól szervezett kampányok segítségével igyekeznek rábírni minél több dohányost a leszokásra. Azonban például az elijesztés, riogatás vagy a pénzügyi észszerűség hangsúlyozása csak korlátozottan sikeres módszerek. Ha te már eljutottál az elhatározásig, de még nem vagy biztos a hatékony módszer tekintetében, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mi segített a sztároknak, hogy képesek legyenek füstmentesen élni.

 

 

Nemdohányzó társ mellett az élet

 

Harry herceg kamasz korában kezdett dohányozni és ettől a szokástól az sem tudta eltántorítani, amikor a királyi család által használt területeket, épületeket dohányfüstmentes zónává nyilvánították. Aztán jött Meghan Markle, aki a jóga és az egészséges életmód híve és csodák csodájára kellő motivációt jelentett a herceg számára, hogy letegye a cigit.

 

Szintén felesége hatására szabadult meg a dohányzástól Barack Obama volt amerikai elnök, akit nyilván az is motivált, hogy a mai egészségtudatos időkben nem mutat jól az elnök szájában a cigi. Azonban, amikor megkérdezték, hogy mi segített neki leszokni, akkor azt mondta, hogy „Félek a feleségemtől”. Állítólag Obama sokszor használt nikotinos rágót, hogy csillapítsa a dohányzás utáni sóvárgását, de visszaszokni nem mert az egészséges életmódot népszerűsítő first lady mellett.

 

 

A jóga csodákra képes

 

Azoknak talán valamivel könnyebb dolga volt, akiket magával ragadott az egészséges életmód. Jennifer Aniston és a brazil szupermodell Gisele Bündchen is ezt használta motivációnak, illetve emellett a jóga segítségével szabadultak meg a káros szenvedélytől. A modell saját bevallása szerint inkább az életet választotta, Aniston pedig jógatanára segítségével nem csak a cigit tette le, de a kávéról is sikerült leszoknia.

 

 

Segítő módszerek

 

Anthony Hopkins ugyan évekkel ezelőtt abbahagyta a dohányzást hivatalosan, azért időnként ráfanyalodott egy-egy cigarettára vagy szivarra. Ahhoz, hogy végleg megszabaduljon a dohányzástól Allen Carr könyvét használta, mellyel nemcsak könnyűnek, de hihetetlenül élvezetesnek is találta a leszokást a színész. Kollégája, A Hangya c. filmből is ismert Paul Rudd pedig a hipnoterápiának köszönheti, hogy ma már füstmentesen éli az életét. Szintén ezzel a módszerrel érte el a sikert Martin Sheen, Heather Locklear és még sokan mások.

 

Ha elképesztően nehéz…

 

Keith Richards, a Rolling Stones legendás gitárosa finoman szólva nem élt kímélő életet, melynek természetesen a cigaretta is része volt. Bár Lou Reednek azt mondta, hogy „a nikotinról nehezebb volt leszokni, mint a heroinról”, 2019 végére mégis sikerült neki. Ő a fokozatosságot választotta és így napról napra csökkentette az elszívott cigaretták mennyiségét. Ahogy láthatjuk, mindenkinek más módszer hozza el a sikert, és más motiváció adja meg a szükséges akaraterőt a cigaretta mentes élethez. Ha te is a fokozatosságot választod, és első lépésként a hagyományos cigit cserélnéd le valamelyik füstmentes megoldásra, akkor itt válogathatsz a nikotinos vagy akár a nikotinmentes hevítőrudak között.

 

Ha maradt még kérdésed, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: genmist healcier hevitorudak
Az oldal tetejére