Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Okok, amiért az ausztrálok le tudnak szokni

Okok, amiért az ausztrálok le tudnak szokni

Szenvedély vagy egészség? Kinek, mikor, melyik a fontosabb? A dohányzással kapcsolatos legnehezebb dolog a leszokás. Ha épp most döntöttél úgy, hogy te is rászánod magadat, de nem tudod még hogyan kezdj neki, akkor olvasd el ezt a korábbi cikkünket! Ebben a cikkben pedig bemutatjuk, mivel próbálkoznak az ausztrálok a siker érdekében.  

Nem csak a világ szerint érdemes leszokni, a dohányosok egy része is erre vágyik

 

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO jelentése szerint évente körülbelül ötmillió ember hal meg a dohányzással összefüggésbe hozható betegségekben. Ausztráliában mindössze egy év alatt 15 ezer életet követelt az aktív és passzív dohányzás összesen. Ez nem meglepő, hiszen a cigarettában az égés során több ezer olyan vegyület szabadul fel, melyek önmagukban is károsak vagy akár mérgezőek. A dohányzás egészségügyi hatásairól többet megtudhatsz ide kattintva.

 

Mivel világszerte küzdenek az egészségügyi szakemberek a cigaretta által okozott betegségekkel, egyre több helyen vezetnek be szigorú szabályozást, illetve terjednek az egészségvédő programok is. Ausztráliában kifejezetten nagy terhet jelent az egészségügy számára a dohányzás hatása, így nagy erőket mozgósítanak, hogy minél több embert rávegyenek a leszokásra. Ebben pedig el kell a segítség, ugyanis amerikai adatok szerint a dohányosok 35 százaléka maga is próbál leszokni a cigiről, de csupán öt százalékuk képes erre.

 

 

Elrettentés helyett hatékony segítség

 

Ausztráliában készül egy tanulmány, amely azt vizsgálja, hogy egyes dohányosok miért tudnak sikeresen leszokni, míg mások kudarcot vallanak. Szeretnék meghatározni azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják a leszokási kísérletek sikerességét. Ilyen, a vizsgálat tárgyát képező befolyásoló tényező lehet, hogy mi a motiváció, van-e közösségi vagy családi támogatás, segédeszközök, például nikotinpótló tapaszok, rágók használata, illetve, hogy a fogyasztó igénybe veszi-e orvos segítségét.

 

A kutatás célja, hogy az eredmények alapján az ausztrál szakemberek olyan programokat, kezeléseket dolgozzanak ki, melyekkel hatékonyan tudják segíteni a dohányosokat a leszokásban. A folyamat megértése segítheti a kormányzati szerveket is abban, hogy erőforrásokkal és megfelelő szabályozással járuljanak hozzá az egészségügyi szakemberek munkájához.

 

A vizsgálatot egy adott közösségben végzik majd, ahol két csoportban legalább 400 férfit és nőt válogatnak össze, akik elmúltak 30 évesek. Az egyik csoportban olyanok lesznek, akik már sikeresen leszoktak, a másik csoportba pedig azok tartoznak majd, akik jelenleg is dohányoznak, de legalább egyszer megpróbáltak már leszokni.

 

A helyi média segítségével toborzott résztvevőknek elsőként egy részletes kérdőívet kell kitölteni a dohányzási szokásaikkal, illetve a leszokással kapcsolatban. Az alanyokkal ezután egyenként készítenek személyes interjút, melynek során ellenőrzik a felmérésben adott válaszaikat és elmélyítik azokat. Ezáltal mindenkiről átfogó képet kapnak a szakemberek és részletes információkhoz jutnak a leszokással kapcsolatban.

 

Az ausztrálok így képesek lesznek nem csak a szokásos riogató kampányokkal harcolni az állampolgárok egészségéért, hanem hatékony segítséget is tudnak majd adni a leszokáshoz. Ha te is szeretnél megválni a cigitől, de még nem érzed az erőt a teljes leszokáshoz, akkor válts füstmentes alternatívára! Nézz körbe az oldalon és válogass dohánymentes termékeink közül, nikotinos vagy akár nikotinmentes változatban! Ha pedig maradt még kérdésed, akkor keress minket elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: genmist healcier hevitorudak
Az oldal tetejére