Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Női dohányosok felmérése

Női dohányosok felmérése

A dohányzás káros hatásairól sokat lehet hallani, de azt kevesebben tudják, hogy a nők nagyobb veszélynek vannak kitéve. Mivel a férfi és a női test, illetve lélek különbözik egymástól, így a cigarettára is másként reagálnak. Ráadásul a dohányzás motivációja sem ugyanaz, hiszen míg a férfiak inkább azért gyújtanak rá, mert valamilyen plusz ingert keresnek, addig a nők egyik legfőbb indoka a testsúly csökkentése.

Miért cigiznek a nők?

 

Mindenki tudja, hogy a dohányzásról való leszokás egyik legnagyobb kockázata, hogy testsúly gyarapodással jár. Erről ebben a korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben. Így a szépségért folyamatosan küzdő nők egy része a testsúly szabályozása miatt cigarettázik. Emellett jelentős motiváció a női dohányosok számára, hogy a cigi csökkenti a stressz szintjét és ellazít. Ezeket a kiváltó okokat az is igazolja, hogy a felmérések szerint a szinglik, az elvált nők és az egyedülálló anyák körében is magas a dohányzók aránya. Nem csoda! Hiszen az ő életük tele van feszültséggel és közben nyilván nem szeretnének elhízni sem.

 

Dohányzás helyett inkább mozogj!

 

Egy tavalyi kutatás úgy találta, hogy a fizikai tevékenységek csökkentik a késztetést és sóvárgást a cigaretta után. Bár a csupán 37 fős mintát alkalmazó felmérés nem bizonyítja, hogy ez a megállapítás minden dohányosra igaz lenne. De a kutatók azt feltételezik, hogy a fizikai aktivitás csökkenti a cigi fogyasztást, és önmagában is hatékony alternatíva a testsúly szabályozására. Ezeket az eredményeket azonban cáfolja az a statisztika, mely szerint a dohányzó nők jelentős része a vendéglátóiparban dolgozik, időseket gondoz, pénztáros, takarítónő vagy ápolónő. Ezek a szakmák viszont nem vádolhatóak azzal, hogy nem járnak fizikai aktivitással.

 

Leszokni vagy átszokni...

 

Míg a testsúly gyarapodás fenyegeti a dohányzásról leszokókat, a dohányos nőket más: a cigitől bekövetkezhet libidó csökkenés vagy alvászavar, és a nikotin hatására gyorsabban öregszik a bőr. A ráncok pedig a kilók mellett a hölgyek másik nagy ellensége. Ezen kívül a dohányzás a depresszióra is hajlamosít, ráadásul ez a hatás a nőknél erősebb. Aki mindezt szeretné elkerülni és nem fél a plusz kilóktól, annak a leszokás a legjobb alternatíva.

 

Persze vannak, akik nem szeretnének lemondani a dohányzás élvezetéről, de mégis megszabadulnának a cigi káros hatásaitól. Nekik lehet megoldás a hevítőkészülék, melyhez kínálatunkban egyaránt megtalálhatóak a nikotinos és a nikotinmentes hevítőrudak.

 

Ha még nem ismered a Heat-Not-Burn technológiát, akkor olvasd el ezt a korábbi cikkünket. Amennyiben kész vagy a változásra, akkor tanulmányozd változatos íz és márka kínálatunkat, és válassz a különféle dohány, gyümölcs vagy egzotikus aromák közül. Bármilyen további kérdésedre szívesen válaszolunk, keress minket bizalommal az elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére