Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen hatása van a gyógynövényeknek a hevítőrúdban?

Milyen hatása van a gyógynövényeknek a hevítőrúdban?

Az általunk forgalmazott dohánymentes hevítőrudak mind tea alapúak, melyek különböző gyógynövényeket is tartalmaznak. Ez azt is jelenti, hogy önmagukban nikotinmentesek, a nikotinos változatok sem a dohánynak, hanem a nikotinsónak köszönhetik nikotintartalmukat. Mai cikkünkben azt nézzük meg, hogy milyen szerepe van a gyógynövényeknek a hevítőrudak használatában.

Varázslat, de nem ámítás

 

A gyógynövények használata jelentette az orvoslás kezdeteit és már évezredek óta alkalmazza őket az emberiség. Szinte a kezdetektől nem csak nyersen vagy szárított formában, esetleg főzetként fogyasztjuk ezeket a hasznos növényeket, hanem néhány fajtájuknak a füstjét is alkalmazzuk a gyógyításban vagy különböző szertartásokhoz. Világszerte elterjedtek ezek a hagyományok, az egyiptomiaktól kezdve az amerikai őslakos indiánokon át a sámánokig. Szinte mindenhol használták a füstöt, mint az anyagok körforgását szimbolizáló, a szellemi síkkal való kapcsolattartás eszközét.

 

Az egyes gyógynövények hatása jól ismert volt a régi varázslók, táltosok között. Az indián hagyományok szerint például a zsálya felszabadítja a negatív gondolatokat, és kitisztítja azokat az elméből és a szívből. A cédrus szintén megtisztítja az elmét és segít megfogalmazni a tiszta szándékot. A levendula és a rozmaring antibakteriális hatású, gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik és alkalmas a füst megtisztítására.


 

Mindig is szívtuk a gyógynövények füstjét

 

Ma is sokan használnak ilyen növényekből készült füstölőket a tér megtisztítására és szintén régi hagyománya van a mirha, tömjén vagy hasonló gyógynövények alkalmazásának. Ezek nem csak tisztító hatással bírnak, hanem sokszor vallási vonatkozásban is szerepet kapnak. Kezdetben a dohány is egy volt az ilyen gyógyászati és szertartásokon használt növények közül. Ma már a cigarettának köszönhetően a dohány felhasználása átalakult, de a gyógynövények sem tűntek el az életünkből.

 

Sőt! Már a dohánymentes hevítőrudak megjelenése előtt felbukkantak a dohányzás alternatívájaként a gyógynövényes cigaretták. Bár ezek nem terjedtek el széles körben, mai napig találkozhatunk velük, elsősorban ázsiai termékeket árusító boltokban. Ezekkel kapcsolatban az egyik nehézség, hogy a növény sima szárítása esetén nem tudják elkerülni, hogy a cigarettának egyszerű száraz fű íze legyen. Ez a probléma a dohánynál is fennáll, így ott is különleges eljárásra van szükség ennek megakadályozására. Az ízesített hevítőrudak esetében azonban nem kell tartanod a száraz fű ízétől, hiszen a Heat-Not-Burn technológia változatos és zamatos ízeket kínál neked. Másrészt ugyan a nikotinfogyasztástól megóvnak ezek a herba cigaretták, a dohányzás legkárosabb hatásától, amely a cigipapír égése során jön létre, általában ezek sem védenek meg.

 

Gyógynövényes, de füstmentes

 

Nem kell azonban a papírból vagy a dohányból felszabaduló káros anyagok miatt aggódni az általunk forgalmazott dohánymentes hevítőrudak esetében. Ezek a tea alapú, gyógynövénytartalmú termékek elérhetőek nikotinmentes változatban is. Itt keresd kedvenc ízeidet! Vagy válogass a szintén dohánymentes, de nikotintartalmú hevítőrudak közül! Ha pedig azt is szeretnéd tudni, hogy hogy kerül a nikotin a dohánymentes termékbe, akkor olvasd el ezt a korábbi cikkünket. Minden további kérdésedre örömmel válaszolunk, keress minket bizalommal elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére