Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi van benne, ha nem dohány? Lássuk!

Mi van benne, ha nem dohány? Lássuk!
Bizonyára hallottál már a hevítőrudakról és arról, hogy mennyivel egészségesebb a heat-not-burn technológia, mint a hagyományos cigarettáé, hiszen itt vagy. De vajon mindent tudsz ezekről a különleges készülékekről és a hozzá tartozó rudakról? Tényleg vannak dohánytartalmú és mentes darabok? De akkor mi van benne, ha nem dohány?

Nikotin- és dohánytartalom

 

Először is le kell szögezni, hogy a hevítőkészülékek és a hevítőrudak nem keverendők össze az e-cigivel. Ezáltal alkalmatlanok is arra, hogy a készülékekkel az e-cigi liquidjeit próbáljuk elszívni, mert nem fog működni.

 

A hevítőkészülékek egyaránt alkalmasak dohánytartalmú és nikotinmentes hevítőrudacskák használatra. A dohánytartalmú darabok ugyanúgy dohányalapúak és nikotint is tartalmaznak, mint a hagyományos cigaretta. Ezért leginkább azoknak ideális, akik a füsttől szeretnének megszabadulni, de nem akarják letenni a cigit. Tehát nekik nem a leszokásban segít egy ilyen készülék beszerzése. Mivel a nikotin erőteljesen mérgező a szervezetre, így a dohányosok csak azért nem halnak meg 1-1 cigi elszívása után, mert alapvetően igen kis százalékát lélegzik be, és a többi a száj nyálkahártyáján keresztül szívódik fel. Ezt a máj le tudja bontani, mivel a szervezetünk rendelkezik az ehhez szükséges enzimekkel, de ez sem mehet a végtelenségig. A dohány égetésével felszabadul a benne lévő nikotin, amit belélegezve kis mennyiség esetében javítja a koncentrációt, és pozitív élettani hatásai vannak. Nagy mennyiségben ellenben meglehetősen káros a használata.

 

A hevített dohány ellenben nem képez füstöt, így nem lélegezzük be az égésből származó kátrányt és egyéb kártékony anyagokat. 

2020. májusa ellenben nem kedvezett a dohánytartalmú hevítőrudakat használóknak, mivel az Unióban betiltották ezeket az ízesített termékeket, így sokak számára okoz fejtörést, hogy hogyan is tovább. A lehetséges variációk közé tartozik így a hagyományos cigaretta vagy épp a nikotinmentes hevítőrudacskák használata. Te mit tennél?

 

 

 

Nikotinmentesen – mi van benne, ha nem dohány?

 

Akik a leszokás felé igyekeznek, azoknak remek opció a nikotinmentes hevítőrudak használata. Mivel ezek kompatibilisek egymással, így könnyen lecserélheted az eddig használt dohánytartalmú rudakat a különleges, mentes darabokra. 

 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi van bennük, ha nem dohány, hiszen máskülönben nem lehetnének nikotinmentesek. Ezeknek az alapját a tea adja, ami egyes márkák esetében fekete tea, míg másoknál zöld és oolong tea. Mivel a tea nem tartalmaz nikotint, így nem okozunk nagy meglepetést azzal, hogy sokkal egészségesebb alternatíva a dohányzásra ez a típus, mint bármi más. 

Arról nem beszélve, hogy mivel hevítve van, így ebben az esetben sincs füst, amivel passzív dohányzásra kényszerítenénk a környezetünket. 

 

A különleges élmény érdekben ezek a nikotinmentes rudacskák ízesített változatban is elérhetőek, így igazán különleges és izgalmas lesz a használatuk. De vajon hol találjuk őket?

 

Heabal és Healcier

 

Nikotinmentes hevítőrudak tekintetében piacvezető márka a Lavie és a Healcier. Röviden bemutatjuk őket, hogy ki tudd választani a számodra szimpatikusabb márkát.

 

A Lavie termékek a lágyabb zöld tea és oolong tea ötvözetének köszönhetik egyedi aromájukat. Alapvetően az édesebb ízvilágot képviselik, és ehhez még hozzájárul az adott termékek ízesítése is. A paletta igen színes, tehát nem csak az alap, enyhén mentolos választható, hanem akár narancsos, áfonyás, őszibarackos sőt sárgadinnyés is megtalálható a kínálatban. Ezek mindegyike nikotinmentes, és tökéletesen használható a hevítőkészülékkel, amit pedig dohányboltokban szerezhetsz be.

 

Mivel nem tartalmaznak dohányt, így nem minősülnek dohányterméknek, szemben az e-cigivel és a dohányboltokban kapható rudakkal.

 

A Healcier nikotinmentes rudacskák az erőteljesebb, karakteresebb ízvilágot képviselik, köszönhetően az általuk használt fekete teának. Ettől függetlenül a mentolos ízesítés az egyik kedvenc a vásárlói vélemények alapján. Ez főleg annak is köszönhető, hogy betiltották a hagyományos, dohánytartalmú cigiket, így akiknek hiányzik a mentolos füst, azok többnyire emellett teszik le voksukat.

 

De több legyet ütnek egy csapásra, hiszen nemcsak, hogy kapnak egy egészséges alternatívát, de ezzel egyáltalán nem ártanak maguknak, továbbá a környezet sem érzékel belőle semmit. A mentoloson kívül még választhatod a hagyományos ízvilágút is, ami egy nyílt tűzön fermentált, a tea ízét karakteresen magában foglaló hevítőrúd. Ezenfelül választhatsz kávé, mentol, áfonya közül is. Mivel a Heabal-hoz hasonlóan minden, erre kifejlesztett hevítőkészülékkel alkalmazható, így meglehetősen gazdaságos, ha ezt választod. 

 

 

Ezek mindegyike gyógynövényalapú, így biztosan nem tartalmaz formaldehidet és akroleint. Az égés során keletkező kátrányt pedig a heat-not-burn technológiának hála elfelejtheted, míg Anita nikotinmentes hevítőrudakat szívsz.

 

Most már tudjuk, hogy a nikotinmentes rudacskákban mi van, ha nem dohány. A legegyszerűbb: tea és gyógynövény!

 

Ha leszoknál, de nem tudsz

 

A leszokás kérdésköre mindig bonyolult, hiszen rengeteg akaraterő és elhatározás kell hozzá. Mivel az életben számos alkalom adódik, amikor jön a kísértés, hogy “de csak egy szálat szívj el”, ennek meglehetősen nehéz ellenállni. A legtöbben itt adják fel az ígéretesnek tűnő leszokási kísérletet, hiszen hiányzik a mozdulat, a kávé melletti füstölés, és még sorolhatnánk. Éppen ezért nekik is a legjobb a nikotinmentes hevítőrúd, hiszen a technológiának hála megszabadít a dohányfüsttől, mivel nem bocsát ki füstöt magából. Ezzel nem csak magadnak kedvezel, hanem a környezeted is hálás lesz, hogy megszabadul az állandó passzív dohányzástól. Na meg persze te magad és a ruháid is jobb illatúak lesznek általa. 

 

A használata igen egyszerű, hiszen elég csak beletenni a hevítőrudacskát a hevítőbe, hogy már élvezhesd is a nikotinmentes, füstmentes “cigizést”. Mivel nem tartalmaznak dohányt, így nem minősülnek dohányterméknek, ezért nyugodt szívvel használhatod bárhol, ahol lehetőség van rá.

 

Nézz körül kínálatunkban, és válassz az igényeidnek megfelelően!

Tartalomhoz tartozó címkék: genmist healcier hevitorudak
Az oldal tetejére