Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Genmist - Nikotinos Hevítőrudak

A Genmist egy újabb hevítőrúd gyártó, amelynek célja, hogy a hagyományos cigarettát használók egy olyan termékre váltsanak, ami nem csak a használónak, de a környezet számára is kedvezőbb.

Mostmár nikotinmentes és nikotinos Genmist termékváltozatok is elérhetőek az áruházunkban!


A Genmist termékei is a már jól ismert heat-not-burn technológiával működnek, amely során nem keletkezik kátrány, sem más égési termék.

Úgynevezett GenMist Particle-ként ismert a hevítőrúd töltete, amely a dohányt helyettesíti. Nikotinsót tartalmaz, de mivel ezt nem dohányból nyerik ki, így a Genmist termékei sem minősülnek dohányterméknek. Kiváló megoldás lehet azoknak, akik nem szeretnének egyből a nikotinmentes verzióra váltani, de alternatívát keresnek a dohányzásra. Ha szeretnél többet megtudni a nikotinsóról, itt megteheted. Fekete tealevélből és más természetes alapanyagokból készülnek, amelyeket gondosan választanak ki, majd dolgoznak fel úgy, hogy még aromát is hozzá tudjanak adni.

Jelenleg az alábbi ízek közül lehet választani:

Nikotinos

 • klasszikus dohány íz
 • enyhébb dohány íz
 • menta
 • jeges menta
 • áfonya
 • kávé
 • fahéj
 • citrom

Nikotinmentes

 • mentol
 • menta
 • áfonya

Mivel használd?
A Genmist termékek hevítőkészülékekkel használhatók, mint pl. a HiTaste, Ibuddy, Ploom Tech, QOQ vagy a dohányboltokban kapható hevítőkészülékek.

Visszaidézi a Genmist a hagyományos cigarettázás élményét?
Bár minden ember igénye eltérő, a Genmist kátrány nélkül fogja kielégíteni a cigaretta utáni sóvárgást és a többi káros anyagtól is megvéded magad és környezeted.

Rendezés:

A hevítőrudak alapvetően olyan termékek, amelyek egy kevésbé káros alternatívát a hagyományos cigarettánál. Mivel nem tartalmaznak dohányt, nem is minősülnek dohányterméknek.

Hogyan működnek?

Úgynevezett heat-not-burn, azaz „hevítés-nem-égetés” technológiával működnek, amely során maximum 350°C fokig hevül fel a nikotinsót tartalmazó vagy nikotinmentes hevítőrúd. Összehasonlításképpen a hagyományos cigaretta több, mint 800°C fokon ég.

A heat-not-burn során nem keletkezik füst, így a környezetednek sem kell a kellemetlen szag miatt aggódnia.
 

Mit tartalmaznak a nikotinmentes hevítőrudak?

A webshopunkban megtalálható hevítőrudak nem tartalmaznak dohányt. Hogy akkor miből készülnek? Fekete- vagy zöld tealevélből, így alapvetően nikotinmentesek.

Mit tartalmaznak a nikotintartalmú hevítőrudak?

Az oldalon megtalálható nikotinos hevítőrudak, úgynevezett nikotinsót tartalmaznak. Azonban mivel ez a nikotin nem a dohányból származik, ezért nem minősül minősül dohányterméknek.

Mivel használd?

Termékeink kompatibilisek a legismertebb hevítőkészülékekkel, amik a magyarországi dohányboltokban kaphatók.

Figyelem: A hevítőrudakat meggyújtani nem szabad!

A hevítőrudak nem csak tartalmukban, de méretükben is különböznek a hagyományos cigarettától, ugyanis jóval rövidebbek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy

Hevítőrudaink jövedéki terméknek számítanak?

Annak ellenére, hogy nikotinsót tartalmaznak, nem. Ezért megengedett az ízesített verziók terjesztése is.

“A termék a rendelkezésre álló dokumentáció és az elvégzett vizsgálatok alapján, a jövedéki

adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (4) bekezdés rendelkezései alapján nem

jövedéki termék.” (forrás: NAV Szakértői Intézet vizsgálati jegyzőkönyve)

Káros termékek a hevítőrudak?

Attól függ, hogy a nikotinmenteset vagy nikotinos verziót választod. Értelemszerűen a nikotintartalmú károsabb az egészségre nézve.

Úgy kell elképzelni, mint egy spektrumot, amelynek ha jobb végén a hagyományos cigaretta van, akkor a hevítőrudak közelítenek a baloldali végéhez. A hevítőrudakkal egy lépéssel közelebb kerülhetünk egy egészségre és környezetre kevésbé káros életmódhoz.  

Azt azonban kijelenthetjük, hogy a nikotinmentes hevítőrudak választása mindig az egészségesebb döntés!

Figyelem! Várandós és szoptatós kismamák, illetve gyermekek részére egyik hevítőrúd használata sem ajánlott!

Ha ezt használom, akár le is szokhatok a cigarettáról?

Nem könnyű leszokni a dohányzásról, ezt mindenki tudja. Azonban ha ez a terved, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen cigarettáról hevítőrúdra váltani egy nagyon jó első lépés lehet a leszokás útján. A rendelkezésünkre álló adatok azt mutatják, hogy rengeteg felnőtt dohányos váltott át hevítőkészülékre és hevítűrúdra az utóbbi években és rakta le a hagyományos cigarettát.

Első használat előtt – miután a készülék jelezte, hogy használatra kész – érdemes a felmelegedés után fél-1 percet várni, hogy a lehető legjobb első élményben legyen részünk – ezáltal pedig az átállás is könnyebb lesz.

Miért rövidebbek a hevítőrudak, mint egy átlagos cigaretta?

Az összes hevítőrudat hevítőkészülékekhez tervezik, így ahhoz igazítják átmérőjüket és hosszukat.

Nem tudod a hevítőrudakat a hevítőbe helyezni? Ellenőrizd a következőket:

• nem maradt dohány a hevítőben?

• rendszeresen tisztítod a hevítőkészüléket?

• megfelelően van a cap a hevítőre helyezve?

Miben más a nikotinmentes hevítőrúd, mint az e-cigi?

Ugyan egyik sem tartalmaz dohányt, az e-cigi folyadékkal (likviddel) működik, ami tartalmazhat nikotint is. Ez esetben a nikotint általában a dohánylevélből nyerik ki. A hevítőrudak azonban ahogy már említettük, nem tartalmaznak dohányt.

Ezen kívül az e-cigiben lehet még glicerin, propilén-glikol, különféle aromák és egyéb összetevők.

Az oldal tetejére