Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ccobato - Nikotinmentes Hevítőrudak

A Ccobato egy 2019-ben alakult vállalat, amely nikotinmentes hevítőrudakat gyárt. Dohányt sem tartalmaznak, hiszen a tealevél a fő összetevőjük. A Ccobato célja a dohányzás valamivel egészségesebb alternatívájának létrehozása – ami sikerült is.

A márka minden terméke tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát biztonságosan fogyasztható. A hevítőrudak alapja zöld és oolong tea, ami egy kissé édeskés, különleges ízt kölcsönöz.

Áruházunkban a Ccobato hevítőrúdjai kaphatók, amelyek az Unicco gyártójának nikotinmentes töltetű termékei.

Emellett különböző ízesítések közül is válaszhatunk:

  • áfonya
  • citrom
  • fekete menta
  • őszibarack
  • sárgadinnye
     

A Ccobato nikotinmentes termékei tökéletes választás lehet azoknak, akik már leszokófélben vannak és nem szeretnének lemondani a már jól megszokott mozdulatsorról, amit a cigaretta jelent. Egy dobozban 20 hevítőrúd található, amik rövidebbek, mint a hagyományos cigi, azonban mivel sokkal tömörebbek, nagyjából ugyanannyi idő elszívni egy ilyen rudat, mint egy cigit.

Nézz körül kínálatunkban és válassz az igényeidnek megfelelően! Kérdés esetén pedig nyugodtan lépjetek velünk kapcsolatba és írjátok meg kérdéseiteket!

Mivel használd?
Mint azt bizonyára már sokan tudjátok, a Ccobato hevítőrúdjai is hevítőkészülékkel használhatók, mint pl. a HiTaste, Ibuddy, Ploom Tech, QOQ vagy a dohányboltokban kapható hevítőkészülékek.

 

Rendezés:

A hevítőrudak alapvetően olyan termékek, amelyek egy kevésbé káros alternatívát a hagyományos cigarettánál. Mivel nem tartalmaznak dohányt, nem is minősülnek dohányterméknek.

Hogyan működnek?

Úgynevezett heat-not-burn, azaz „hevítés-nem-égetés” technológiával működnek, amely során maximum 350°C fokig hevül fel a nikotinsót tartalmazó vagy nikotinmentes hevítőrúd. Összehasonlításképpen a hagyományos cigaretta több, mint 800°C fokon ég.

A heat-not-burn során nem keletkezik füst, így a környezetednek sem kell a kellemetlen szag miatt aggódnia.
 

Mit tartalmaznak a nikotinmentes hevítőrudak?

A webshopunkban megtalálható hevítőrudak nem tartalmaznak dohányt. Hogy akkor miből készülnek? Fekete- vagy zöld tealevélből, így alapvetően nikotinmentesek.

A Ccobato gyárt nikotinmentes hevítőrudakat, amit az oldalon is megtaláltok. Ezekben tealevél, menta, növényi glicerin és természetes fűszerek vannak.

Mit tartalmaznak a nikotintartalmú hevítőrudak?

Az oldalon megtalálható Unicco, Darlings és Genmist hevítőrudak nem nikotinmentesek, hanem úgynevezett nikotinsót tartalmaznak. Azonban mivel ez a nikotin nem a dohányból származik, ezért nem minősül minősül dohányterméknek.

Mivel használd?

A Ccobato, Unicco, Genmist és Darlings márkák termékei is kompatibilisek a legismertebb hevítőkészülékekkel, ami a magyarországi dohányboltokban kapható, azonkívül pedig használható a HiTaste, Ibuddy, Ploom Tech vagy a QOQ.

Figyelem: A hevítőrudakat meggyújtani nem szabad!

A hevítőrudak nem csak tartalmukban, de méretükben is különböznek a hagyományos cigarettától, ugyanis jóval rövidebbek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy

Az Unicco, Genmist és Darlings jövedéki terméknek számítanak?

Annak ellenére, hogy nikotinsót tartalmaznak, nem. Ezért megengedett az ízesített verziók terjesztése is.

“A termék a rendelkezésre álló dokumentáció és az elvégzett vizsgálatok alapján, a jövedéki

adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (4) bekezdés rendelkezései alapján nem

jövedéki termék.” (forrás: NAV Szakértői Intézet vizsgálati jegyzőkönyve)

Káros termékek a hevítőrudak?

Attól függ, hogy a nikotinmenteset vagy nikotinos verziót választod. Értelemszerűen a nikotintartalmú károsabb az egészségre nézve.

Úgy kell elképzelni, mint egy spektrumot, amelynek ha jobb végén a hagyományos cigaretta van, akkor a hevítőrudak közelítenek a baloldali végéhez. A hevítőrudakkal egy lépéssel közelebb kerülhetünk egy egészségre és környezetre kevésbé káros életmódhoz.  

Azt azonban kijelenthetjük, hogy a nikotinmentes hevítőrudak választása mindig az egészségesebb döntés!

Figyelem! Várandós és szoptatós kismamák, illetve gyermekek részére egyik hevítőrúd használata sem ajánlott!

Ha ezt használom, akár le is szokhatok a cigarettáról?

Nem könnyű leszokni a dohányzásról, ezt mindenki tudja. Azonban ha ez a terved, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen cigarettáról hevítőrúdra váltani egy nagyon jó első lépés lehet a leszokás útján. A rendelkezésünkre álló adatok azt mutatják, hogy rengeteg felnőtt dohányos váltott át hevítőkészülékre és hevítűrúdra az utóbbi években és rakta le a hagyományos cigarettát.

Első használat előtt – miután a készülék jelezte, hogy használatra kész – érdemes a felmelegedés után fél-1 percet várni, hogy a lehető legjobb első élményben legyen részünk – ezáltal pedig az átállás is könnyebb lesz.

Miért rövidebbek a hevítőrudak, mint egy átlagos cigaretta?

Ahogy az összes hevítőrúd, úgy a Ccobato, Genmist, Unicco és Darlings hevítőrúdjait is kifejezetten a hevítőkészülékekhez tervezik, így ahhoz igazítják átmérőjüket és hosszukat.

Nem tudod a hevítőrudakat a hevítőbe helyezni? Ellenőrizd a következőket:

• nem maradt dohány a hevítőben?

• rendszeresen tisztítod a hevítőkészüléket?

• megfelelően van a cap a hevítőre helyezve?

Miben más a nikotinmentes hevítőrúd, mint az e-cigi?

Ugyan egyik sem tartalmaz dohányt, az e-cigi folyadékkal (likviddel) működik, ami tartalmazhat nikotint is. Ez esetben a nikotint általában a dohánylevélből nyerik ki. A hevítőrudak azonban ahogy már említettük, nem tartalmaznak dohányt.

Ezen kívül az e-cigiben lehet még glicerin, propilén-glikol, különféle aromák és egyéb összetevők.

Az oldal tetejére