Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Leszokás a nikotinmentes hevítőrudakkal? Lehetséges!

Leszokás a nikotinmentes hevítőrudakkal? Lehetséges!
Rászokni a cigire sokkal egyszerűbb, mint leszokni róla, ezt mindannyian tudjuk. De hála nekünk és a nikotinmentes hevítőrudaknak megismertetjük veled az egyik legegészségesebb alternatívát, ami nem jár lemondásokkal, sőt! Na lássuk, miről is van szó. 

A függőség kialakulásának a menete

 

Rászokni a cigire sokkal egyszerűbb, mint leszokni róla. Sőt, az esetek egy jelentős részében a rászokásnak nem a nikotin iránti igény az oka, hanem inkább egy közösséghez való tartozás adja meg a kezdő löketet. Sokan csak azért kezdenek el dohányozni, hogy jobban befogadják a többiek, még akkor is, ha ezzel ártanak az egészségüknek. Igen ám, de mire erre rádöbbennek, már nem olyan könnyű a szabadulás a nikotin rabságából.

 

 

Miért nehéz a leszokás?

 

A dohányzás során a szervezetbe jutó nikotin függőséget alakít ki az agyban, ami az elején nem tűnik vészesnek, de komolyan megnehezíti a leszokást. A többség észre sem veszi, hogy milyen könnyen a cigi rabjává válik, csak akkor, ha le akarja tenni a bűzrudat. Ilyenkor jön a szembesülés, hogy nem is olyan egyszerű az. Mivel a nikotin olyan a szervezetnek, mint egy drog, ezért hamar elkezdi követelni a napi rendszerességet a testünk. Ebből kitörni majdnem olyan nehéz, mint egy drogfüggőnek vagy épp egy alkoholistának. Azt azért érdemes tisztázni, hogy bár a nikotin alakítja ki a függőséget, ami miatt dohányozni kezdünk, de nem ez a vegyület az, ami rákkeltő hatású. 

 

Az igazi problémát az a közel 4000 káros anyag jelenti, ami a cigaretta égése során keletkezik, többek között a kátrány, ami így mélyre jut a tüdőben. 

 

Mivel ez egy kábító hatású szer az agynak, így a hatásai bár enyhén, de megegyeznek a drogokéval. Emiatt állandóan követeli az utánpótlást, ami megnehezíti a leszokást.

 

 

 

Hogyan szokjunk le?

 

Azt nem tudjuk, hogy mi a leszokás legegyszerűbb módja, mert ilyen nincs. Míg a rászokás gyors és észrevétlen, addig a leszokás rögös útja sokakban felőrli a szükséges akaraterőt. Ilyenkor következik a “csak még egy szálat”, “most valami okból szükség van rá (idegesség, stressz és hasonlók)” és még sorolhatnánk a kifogásokat, amivel a szervezetet egy kis nikotinhoz lehet juttatni. Bár pillanatnyilag enyhülést hoz, de hosszú távon nem kifizetődő. Sokan ezek miatt esnek vissza és nem tudnak leszokni róla. 

 

Persze vannak olyanok, akiknek olyan akaraterejük van, hogy egyik napról a másikra képesek letenni a cigit úgy, hogy a környezetükben mindig dohányoznak. Mivel ez a ritkább eset, így mindenképp kell egy alternatív megoldás, ami működik is, és segít abban, hogy leszokjunk a cigiről. 

 

Ez a megoldás a nikotinmentes hevítőrudak használata.

 

 

Leszokás a nikotinmentes hevítőrudakkal?

 

Bármilyen hihetetlen, ez egy roppant hatékony módja a leszokásnak. Sokaknak a jól ismert mozdulatsor hiányzik, ami szinte az életük részévé vált. A nikotinmentes hevítőrudacskák hatékonyan segítenek, mivel általuk a dohányzás élménye megmarad, de nem mérgezzük a szervezetünket tovább a nikotinnal. A hevítőkészülék kompatibilis a dohánytartalmú hevítőrudacskákkal és a nikotinmentes hevítőrudakkal egyaránt, bár ebben az esetben a leszokás a cél, nem pedig a visszaszokás vagy szinten tartás. Mivel az agyunk követelné a maga kis nikotinadagját, így egyre kínzóbb a vágy, hogy újra a kezünkbe fogjunk egy szálat. Ilyenkor segít a nikotinmentes hevítőrúd, hiszen csak bele kell helyezni a készülékbe, és már indulhat is az élvezet. Ebben az esetben akár a többiek közé is ugyanúgy be lehet állni, akik dohányoznak, ha attól tartunk, hogy ki fognak nézni, ha nem dohányzunk velük együtt. Abból a szempontból is ideális megoldás, hogy hiába vagyunk leszokóban, nem kell kimaradni semmiből, hiszen ezzel a dohányzás iránti vágyakozást is megszüntetjük.

 

A dohányzásnak van még egy rendkívül kellemetlen és zavaró hatása, ez pedig a szag, amivel együtt jár. Ez megjelenik mindenhol. A leheletünk kellemetlen lesz, így nem csoda, hogy akivel beszélünk, az tartani fogja a 2-3 lépés távolságot. Emellett kiszárítja a szájüreget és a nyelven is megtelepszik, amitől még kellemetlenebb lesz az érzés. Mivel pedig lassul a nyáltermelés, így az esetleges fertőzések melegágya is lehet. De nem csak a leheletünkön jelenik meg a dohányzás, hanem a ruhánkon, a lakásunkban is, és az egész életünket átjárja. Ez roppant kellemetlen lehet egy nemdohányzó ember számára.

 

Végül pedig a környezet számára biztosított passzív dohányzás is hátrány. Ennek során az is beszívja az égetett dohány füstjét, aki nem is akarja, így az ő tüdejét is mérgezi a nikotin.

 

Nem csak leszoknál, de az újdonság is vonz?

 

Az is egy lehetséges opció, hogy nem is igazán a leszokás vonz, hanem inkább kipróbálnál valami újat, valami különlegeset? Ebben az esetben is remek alternatíva a nikotinmentes hevítő rudacska, mivel nem tartalmaz dohányt, nikotint és rengeteg ízben kapható.

 

Ezek a hevítőrudak azért nem tartalmaznak nikotint, mert az alapjuk nem dohány, hanem fekete vagy zöld és oolong tea. Hazai viszonylatban a Healcier és a Heabal az a két megbízható márka, amelyek kínálatában biztosan megtaláljuk a tökéletes hevítőrudakat, és nem is akármilyen, hanem ízesített formában. Számos íz közül választhatunk, ilyen például a mentol, az őszibarack, a sárgadinnye, az áfonya, esetleg a kávé vagy levendula. Igazán különleges élményben lesz részünk, akármelyik mellett is tesszük le a voksunkat. A Healcier a fekete tea fanyarabb ízvilágának köszönhetően inkább erősebbnek tűnik, mint a Heabal, ami lágyabb, édeskésebb. 

 

 

  

 

A leszokásban hatékony segítséget jelent a hevítőrudak használata, hiszen sokkal komfortosabb, hogy bár a nikotin eltűnik az életünkből, maga a dohányzás élménye megmarad. Bizton állítjuk, hogy jobb és egészségesebb úgy kezdeni a napot, hogy a kávé mellé egy nikotinmentes hevítőrudacska az, ami kiegészíti az élményt. 

 

Persze felmerül a kérdés, hogy hol tudsz a leghatékonyabban beszerezni mindent, ami csak a dohányzás nikotinmentes formájához kell? Az ehhez szükséges hevítőkészülékeket dohányboltokban lehet megvásárolni, ezeket mi sajnos nem árulhatjuk.

 

Szokj le még ma a hevítőrudakkal, ne várj tovább!

Tartalomhoz tartozó címkék: healcier hevitorudak
Az oldal tetejére