Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így történik a hevítőkészülék tisztítása

Így történik a hevítőkészülék tisztítása

Te is tudatos dohányos vagy, és ismered a heat-not-burn technológiát? Ismered a hevítőkészülékeket és a hozzá tartozó rudacskákat, sőt rendelkezel is velük? Akkor a legjobb helyen jársz, mert ma elmondjuk azt is, hogy hogyan történik a hevítőkészülék tisztítása otthon.

 

A higiénia itt is fontos

 

Bár ebben az esetben nem a szokványos higiéniai lépésekről beszélünk, de nem mehetünk el szó nélkül a hevítőkészülék tisztítása, karbantartása mellett sem. Ez nagyon fontos, mivel nem csak a dohányzás élményét rontja, de így a hevítőrúd kihasználtsága sem tökéletes, így mondhatni elpazaroljuk azt. 

 

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a legjobb, ha minél gyakrabban van módunk arra, hogy tisztítsuk a hevítőkészüléket. Ez azért lényeges, mert benne maradhatnak esetleges dohány- vagy épp teadarabkák, amik egy idő után rontják a használatában rejlő élményt. Természetesen nem azt mondjuk, hogy napi rendszerességgel, de használattól függően hetente érdemes rászánni azt a pár percet. Sőt a legjobb, ha 20-30 szál után mindig megtisztítjuk az esetleges bent maradt daraboktól. Mondhatjuk úgy is, hogy minden doboz után érdemes 2 perccel tovább a kezünkben tartani a hevítőkészüléket a tökéletes tisztaság érdekében. 

 

Amennyiben nincs rá időnk, vagy épp nem igazán foglalkozunk vele, akkor nem szabad csodálkozni, hogy egy idő után elmarad az intenzív dohányzás élménye, és sokkal kevésbé lesz élvezhető a benne lévő rudacskák íze, aromája. Tapasztalatok alapján a szívás is nehézkessé válik, ha sokáig nem tisztítottuk, így jelezve, hogy valami kellemetlenség van a rendszerben. Ilyenkor mindig oda kell figyelni, hogy ne várjunk a kipucolásával!

 

 

 

A hevítőkészülék tisztítása lépésről lépésre

 

A hevítőkészülék tisztításához érdemes a csomagokban található eszközöket használni, mivel azokkal nem okozhatunk sérülést, és gyorsabb is a művelet. Magához a tisztításhoz nem kell semmilyen folyadék, mert nem attól lesz tiszta a készülék. 

 
 • Első lépésként mindenképp várjuk meg, hogy lehűljön a készülék, mielőtt belefogunk a tisztításba. Tehát a használat után várjunk néhány percet, majd csak akkor szedjük szét. Ezt úgy csináljuk, hogy húzzuk fel a capet és emeljük le a hevítőkészülékről.
   
 • Következő mozzanat, hogy finoman ütögessük ki az esetlegesen bennmaradt dohányt a készülékből. Ha ezzel is megvagyunk, akkor következhet a tisztítás. A tisztítóeszközt minden esetben ellenőrizni kell, hogy milyen állapotban van, és ha a tisztításra megfelel, akkor helyezzük a készülék hevítőpenge felőli végébe. Nagyon fontos, hogy a behelyezéskor lehetőleg egyáltalán ne mozgassuk a tisztítót, mert a penge kitörhet, ha rosszul csináljuk. 
   
 • Ha már bent van a tisztítóeszköz a hevítőkészülékben, akkor óvatosan forgassuk el két-három alkalommal. Amennyiben kész vagyunk ezzel, akkor óvatosan húzzuk ki az eszközből, és ezután óvatosan ütögessük ki a készülékből a bennragadt dohány-, tea- vagy gyógynövénymaradékokat. 
   
 • Ezután használhatjuk a tisztítópálcikát is, amit érdemes minden alkalommal alkalmazni, de ha elhagyjuk egyszer-egyszer, akkor sincs semmi probléma. 
   
 • A tisztítópálcika használata sem túl bonyolult, hiszen elég csak beledugni a készülékbe és ott óvatosan megforgatni úgy, hogy mindenhol érintsük a felületet. Nagyon kell figyelni arra, hogy nehogy letörjük a hevítőpengét, hiszen akkor már nem lehet használni a készüléket. Óvatosan tisztítsuk meg a capet is, hogy biztosan minden tökéletes legyen. 

 

A fentieken túl érdemes tudni, hogy minden hevítőkészülék más, így a tisztítás módja is lehet némileg eltérő, bár lényegében a fentiekből áll. Adhatnak vagy vásárolhatunk még a tisztításhoz speciális eszközöket.

A nikotinmentes hevítőrudak

 

A nikotinmentes hevítőrudak sokkal egészségesebb alternatívát képeznek a cigaretták világában, mint bármi más. Hiszen a dohányboltokban kapható hevítőrudak dohánytartalmúak, így nem segítik a leszokást, hiába nem tartalmaznak kátrányt, mégis dohánytermékeknek minősülnek. Az e-cigaretta a másik, amivel nem szabad összekeverni a nikotinmentes hevítőrudakat, hiszen ebben az esetben, szemben az e-cigivel, nem liquideket hevítünk. 

 

A nikotinmentes hevítőrudak alapjában véve hasonlóan néznek ki és vannak felépítve, mint a hagyományos cigaretta, de azért van néhány alapvető különbség közöttük. Míg a cigaretta jelentős részét a dohány és a szűrő teszi ki, addig a nikotinmentes rudacskáknál ez merőben másképp van. Ezek a hevítőrudak szintén rendelkeznek szűrővel, és emellett van bennük egy kis terület, amit levegő tölt ki, majd következik a tea és az ízesítés. Nagyon fontos, hogy a nikotinmentes hevítőrudat semmiképp ne gyújtsd meg magában, mindig használd hozzá a hevítőkészüléket. Bár a nikotinmentes rudak nem igazán teszik koszossá a készüléket, ettől függetlenül mindenképp érdemes 20-30 szálanként elvégezni a tisztítást ahhoz, hogy tökéletes legyen az élmény.

 

Az elhasznált hevítőrudakat nem érdemes eldobálni, mivel újrahasznosíthatóak. A legjobb megoldás az elhasznált darabokat egy másik dobozba gyűjteni és egy bizonyos mennyiségnél leadni őket. Ahogy látható, nem csak a füstölés hiányával, de így is sokat tehetsz a környezetedért. 

 

Hiszen az egyik nagyon fontos előnye a nikotinmentes hevítőrudak használatának, hogy nem bocsátanak ki füstöt, így maximálisan egészségesek mind neked, mind a környezeted számára, tehát csökkentik a passzív dohányzást. Azáltal, hogy nem jön létre égés, úgy nem keletkezik füst sem, ami pedig azt jelenti, hogy nem hat károsan a tüdődre. 

 

Te már kitisztítottad valaha a hevítőkészülékedet? Ha nem, akkor mindenképp tedd meg mielőbb, hiszen már maga a szívás is nehezebben mehet egy idő után. Szerezz be hozzá minél több eszközt, ami megkönnyítik a takarítást, sőt a speciális darabokkal még gyorsabb lesz ez a mutatvány. 


Nézz körül nálunk, és kóstold meg a legjobb ízvilággal megáldott hevítőrudakat.

#stayHealcier

Tartalomhoz tartozó címkék: healcier hevitorudak
Az oldal tetejére