Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heat-Not-Burn, e-cigi, sima cigi felmérés

Heat-Not-Burn, e-cigi, sima cigi felmérés

Az elmúlt években több új alternatíva is felbukkant, amivel ki lehet váltani a cigarettát. Bár hosszú volt az út a békepipától a Heat-Not-Burn technológiáig, korántsem volt rögös. Te viszont úgy érzed, lassan elveszel a lehetőségek között, és már nem tudod, melyik eszköz micsoda vagy mire jó? Akkor olvasd végig ezt a cikket, mert rendbe tesszük a dolgot!

Meddig lesz még cigi?

 

Bár, manapság még egyértelműen a hagyományos cigarettát fogyasztják a legtöbben, külföldön egyre népszerűbbek azok a technológiák, amik alternatívát jelenthetnek a dohányzóknak. Sőt, a dohányipart vizsgálók ma már egyenesen azt jósolják, hogy 2030-ra teljesen eltűnhet a hagyományos cigi.

 

Egy korábbi japán felmérés szerint az ottani fiatalok kétszer annyian próbálták már ki a rendes cigarettát, mint a Heat-Not-Burn technológiát alkalmazó hevítő készüléket. A hevítőrúd pedig 1 százalékkal marad csak le az elektromos cigaretta mögött. A rendszeres használók között azonban már csak fél százalék a hagyományos cigi előnye, és nagyjából ugyanannyian szívnak e-cigit, mint hevítőrudat. Ha figyelembe vesszük, hogy a hevítőkészüléket bő 10 évvel az elektromos cigaretta után fejlesztették ki, akkor nem okozna komoly meglepetést, ha hamarosan elhúzna az e-cigi mellett. De lássuk, melyik technológia pontosan mit jelent!


 

Hagyományos cigaretta

 

A dohány fogyasztása több ezer évre nyúlik vissza, de a mai formában ismert cigaretta csak a 19. század második felében jelent meg, és ekkor kezdték el az ipari gyártását. Napjainkban a dohányzás az alkohol után a második legveszélyesebb legális élvezeti szer. Számos betegségért tehető felelőssé, ráadásul nagyon könnyen okoz függőséget, miközben rendkívül nehéz róla leszokni.

 

A dohány aktív hatóanyagai a levelek meggyújtásakor szabadulnak fel, és a keletkező gázok belégzése által a tüdőbe kerülnek. Ott aztán néhány másodperc alatt felszívódnak és eljutnak a véráramba. A körülbelül 800 Celsius fokos égés során azonban nem csak nikotin szabadul fel, hanem többek között a papírnak köszönhetően, 4000 különböző kémiai vegyület. Ezek között találjuk az ammóniát, a kátrányt, a formaldehidet, az acetont, de még radioaktív anyagot is

 

Elektromos cigi

 

A lassan 20 éves füstmentes technológia működési elve jelentősen eltér a hagyományos cigarettától. Az e-cigi nem ég, így használata során nem szabadul fel semmilyen égéstermék. Ez persze nem azt jelenti, hogy kifejezetten egészséges. Viszont elérhető nikotinmentes változatban is, ami mindenképp kevésbé veszélyes. Az elektromos cigikben használt e-liquid egy vegyes bázisú folyadék, amely növényi glicerinből és propilén-glikolból áll. A folyadék sokféle ízesítésben elérhető, azonban egészségre gyakorolt pontos hatását vitatják, és sokan veszélyesnek tartják. Mellette szóló érv, hogy sokan az e-cigi segítségével tudnak leszokni a dohányzásról, bár a szakemberek többsége ragaszkodik ahhoz, hogy erre nem alkalmas az eszköz.

 

Hevítőrúd

 

A Heat-Not-Burn innováció lényege, hogy a hagyományos dohánnyal ellentétben nem égeti, csak hevíti a dohányt. Így a körülbelül 350 Celsius fok nem szabadítja fel azokat a káros anyagokat, amelyek a cigifüstben megtalálhatóak. Ez pedig rengeteg előnnyel jár. Az elektromos cigarettához hasonlóan nem büdös, és a füst maga lényegesen kevesebb káros anyagot tartalmaz. Ráadásul ahogyan láttuk a ciginél, a papír égése jelentősen növeli a veszélyes anyagok arányát a dohányzás során, de a hevítőrudakon található papír nem ég el. Így nem veszélyezteti sem a dohányost, sem annak környezetét. Ha még csak most ismerkedsz a Heat-Not-Burn technológiával és szeretnél róla még többet tudni, akkor olvasd el ezt a cikkünket!

Az általunk forgalmazott hevítőrudak egyike sem tartalmaz dohányt. Termékeink alapja zöld vagy fekete tea, emellett márkától és ízesítéstől függően tartalmazhatnak gyógynövényeket és természetes aromákat. A gyümölcsös ízek mellett talán a legnépszerűbbek a különböző mentolos termékek, hiszen ezt az ízesítést betiltották a hagyományos cigaretták esetében. Ha érdekel a nikotinos, mentolos ízesítésű termékeink kínálata, akkor kattints ide!

 

Maradt még benned kérdés? Amennyiben igen, keress minket bátran elérhetőségeinken, szívesen segítünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére