Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heat-not-burn – a hagyományos dohányzás alternatívája

Heat-not-burn – a hagyományos dohányzás alternatívája
A dohányzásról való leszokás soha nem egyszerű kérdés. Főleg akkor, ha nem csak te űzöd ezt a káros szenvedélyt, hanem a környezetedben többen is. Olyankor kifejezetten nehéz megállni, hogy ne engedj a baráti kínálásnak és elfelejtsd ezt a füstölő, káros kis rudat. Szerencsére van megoldás, ami sokkal kevésbé káros és emellett finomabb, valamint egyáltalán nem leszel tőle büdös, ami nem, mint a heat-not-burn! 

A dohányzás nem új keletű

A dohány nem egy új felfedezés, sőt, már az ókorban is rájöttek, hogy vannak olyan növények, amiket ha meggyújtanak és a füstjüket belélegzik, akkor az különféle hatást vált ki a szervezetben. Ilyen a dohány és persze a kender is, de míg az előbbi élénkít, addig az utóbbi kábító hatást fejt ki. 

Később Kolumbusz látott pipázó indiánokat, akiktől ellesve az ötletet, Európában is megismertette a lakossággal az élvezetét. Világszerte a 15-16. században terjedt el, érdekes módon egyszer tiltották, máskor engedték, de mindig jelen volt az életben. 

Ma sincs ez másként, hiába történtek intézkedések a dohányzás visszaszorítására, mostanában kezd beérni a hatása. Egyre többen váltanak a hagyományos cigarettáról e-cigire, különböző hevítőkészülékekre, illetve a leszokni vágyók is keresik a számukra megfelelő pótlást.

Heat-not-burn

A heat-not-burn lényege, hogy megszabadít a dohányzás legkárosabb melléktermékeitől. Hogy melyektől? Elsősorban a füstölés okozta szagoktól, tehát sem a ruhád, sem a leheleted nem lesz füstszagú, ami valljuk be, nagy előny. Másrészt az égésből származó káros anyagok belélegzésétől, ami könnyen tüdőproblémákat okoz. Ha már csak ezeket vesszük alapul, már megéri mielőbb váltani, de ha nem elég, akkor a fogaid és a nyelved színe sem lesz csúnya, nem is beszélve a visszakapott ízérzékelésedről. Ugye, hogy milyen hasznos?

A heat-not-burn alapja, hogy nem égeti, hanem hevíti a készülékbe bekerülő hevítőrudacskában található anyagot. Ez e-cigi esetén különböző nikotintartalmú likvid, míg IQOS-nál dohány, a nikotinmentes heets-ek esetén pedig fekete, illetve zöld tea. 

Bármilyen hihetetlen igen, ezek a különleges anyagok majdnem tökéletesen visszahozzák a dohányzás élményét, de mégis egészségesen biztosítják azt. Nem tartalmaznak nikotint, így tökéletes megoldást nyújtanak a leszokni vágyóknak. Mivel nem kell meggyújtani, így a hevítőkészüléknek köszönhetően ugyanannyi ideig biztosítják a dohányzás élményét, mint a hagyományos cigaretta, azaz 1 doboz a maga 20 rudacskájával általában 100 perc gondtalan és egészséges cigizést ad.

 

Attól függően, hogy számodra milyen ízű nikotinmentes rudacska a megfelelő, többféle ízesítésben érheted el őket. A két kiemelkedő partnerünk a Healcier és a Ccobato, akiknél különböző aromákkal ötvözve kerül a boltok polcaira a nikotinmentes heets. 

Az ízesítés lehet normál, kávé, áfonya, menta, citrus, őszibarack, sárgadinnye, levendula. Azért ilyen változatos, hogy mindenki számára megteremtse a leszokáshoz ideális körülményeket. 

Kukába a nikotintapasszal, válaszd ezt a sokkal menőbb módját a leszokásnak, hiszen teljesen érthető emberi dolog, hogy hiányzik a reggeli kávé mellől az évek óta rutinmozdulat, azaz a dohányzás.

Tartalomhoz tartozó címkék: ccobato healcier hevitorudak unicco
Az oldal tetejére