Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyermek közelében tilos dohányozni?

Gyermek közelében tilos dohányozni?

Ebben a cikkünkben egy sokak által vitatott témát próbálunk feldolgozni, ez nem más, mint a passzív dohányzás veszélye a gyerekekre. Úgy gondoljuk, hogy erről is fontos említést tenni, amikor a cigaretta és a hevítőrúd használat különbségeiről beszélünk. Reméljük, hogy tetszeni fog ez a cikkünk is.

Morális kérdések a dohányzással kapcsolatban

 

Fontos tudatában lennünk, hogy a dohányzással nem csak saját magunkra, hanem a környezetünkre is hatással vagyunk. A felelősség különösen nagy, ha gyerekek is vannak körülöttünk. Egy kutatás szerint a magyar óvodások 29 százaléka passzív dohányos, azaz otthon rendszeresen van kitéve a dohányfüst káros hatásainak.


 

A passzív dohányzás rossz útravaló az életben

 

Azt gondolnánk, hogy a közvetlenül beszívott cigaretta füst a legkárosabb és így azok, akik csak közvetetten vannak kitéve a hatásának, azokat nem veszélyezteti komoly mértékben.

Ez azonban nem igaz, különösen, ha gyerekekről van szó. Ők ugyanis arányaiban kisebb testsúly mellett szívnak be hasonló mennyiségű káros anyagot, mely így jobban roncsolja a szervezetüket. Ezek a hatások pedig hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezethetnek.

 

Ha egy gyermek mindkét szülője dohányzik, akkor például jelentősen megnő az elhízás, az allergia, a szívroham vagy a légzőszervi problémák kockázata felnőtt korban. A szakértők szerint nincs biztonságos szintje a passzív dohányzásnak a gyermekek esetében, számukra az mindenképpen veszélyt jelent.

 


 

A dohányfüst makacs dolog

 

Emellett a legújabb kutatási eredmények azt mutatják, hogy a zárt térben történő dohányzásnak van egy harmadlagos károsító hatása is. Ugyanis a dohányfüst képes megtapadni különböző felületeken a lakásban, ahol aztán hosszú ideig megmarad és kifejti egészségre ártalmas hatását.

 

Ha pedig további olyan anyagokkal érintkezik a helyiségben, amelyekkel reakcióba léphet, akkor egészen veszélyes elegyet is képes alkotni, mely vegyületek akár légzés, akár érintés által bejutnak az emberi szervezetbe. Ráadásul ez a hatás sem szellőztetéssel, sem a szabadban dohányzással nem kerülhető el teljesen, mivel a dohányfüst a ruhán, a bőrön vagy a hajon is képes megtapadni.

 

Egyéb veszélyek

 

A dohányfüst közismert káros hatásai mellett azonban számolnunk kell egyéb veszélyekkel is. Egy olyan háztartásban, ahol egy vagy több dohányos él a gyermekkel, könnyebben fordul elő, hogy öngyújtó kerül a kicsik kezébe, vagy akár figyelmetlenségből az égő cigi vége megsebesíti a gyerkőcöt. Ezekre a veszélyekre mindig fokozottan figyeljünk! Szintén számításba kell venni, hogy a gyerek minta alapján tanul. Azaz komoly esélye van annak, hogy a dohányos szülők mellett nevelkedő apróság később maga is cigarettázni kezd.

 

Mi a megoldás?

 

A gyermekeket tehát jobb távol tartani a dohányzástól. Ennek nyilván a legjobb módja, ha leszokunk a cigiről, melyhez ebben a korábbi cikkünkben adunk hasznos tippeket. Ha viszont képtelenek vagyunk lemondani a dohányzás élvezetéről, akkor érdemes olyan megoldást választani, ami kevesebb károsanyag kibocsátással jár. Ilyen lehetőség a Heat-Not-Burn technológia.

 

A kínálatunkban megtalálható hevítőrudak dohánymentesek és az alacsonyabb hőfoknak köszönhetően jelentősen kevesebb olyan anyagot szabadítanak fel, ami a dohányosra és annak környezetére veszélyt jelenthet. Próbáld ki nikotinsót tartalmazó ízesített termékeinket.

 

A Leme vagy a Heccig egzotikus ízei mellett választhatsz hagyományos vagy mentolos ízesítésű hevítőrudakat is. Vagy saját egészséged érdekében válogass a nikotinmentes márkák közül! Ha pedig elvesztél a kínálatban vagy bármilyen kérdésed van, keress minket bátran, szívesen segítünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére