Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Kik vagyunk?

Szia! Hallottál már a heat-not-burn technológiáról?

Esetleg a nikotinmentes hevítőrudakról?

Akár igen akár nem, biztosítalak jó helyen jársz.

Mi vagyunk a FinomFüst, 2020-ban alakultunk és Magyarországon az elsők között kezdtünk el dohány és nikotinmentes hevítőrudakat forgalmazni.

Reménykedünk benne, hogy minden információt -amit a legjobb tudásunknak megfelelően szedtünk össze-  hasznosnak találsz majd az oldalon.

 

Mi az a heat-not-burn?

Tükörfordításban annyit tesz, melegített-nem-égetett. Ez a technológia bizony lehetővé teszi, hogy égéstermék nélkül élvezhesd a dohányzást, miközben illatos maradsz! Úgy lett kitalálva, hogy használója élvezhesse a nikotint anélkül, hogy káros füstöt lélegezzen be, illetve fújjon ki. Természetesen mi dohány és nikotinmentes hevítőrudakat árulunk, így egy innovatívabb és egészségesebb alternatívára válthatsz a megszokott helyett! A hevítés hatására jóval kevesebb káros anyag kerül kibocsátásra, mintha egy rendes cigarettát szívnánk el. Lényeges különbség, hogy 350°-on hevíti a dohányt, nem pedig 600°-on égeti, ahogy egy hagyományos cigaretta.

 

Hogyan működik?

Ahogyan a Ccobato, úgy a Healcier és az Unicco márka termékei is kompatibilisek a legismertebb hevítőkészülékekkel, mint például az IQOS, Hitaste, Ibuddy, Ploom Tech vagy a QOQ. Meggyújtani nem szabad!

 

Mi van a nikotinmentes hevítőrudakban?

Az összetevők márkánként eltérőek lehetnek, de a fő összetevője az mindenképpen a tea.

A Ccobato márka teát, mentát, növényi glicerint és természetes fűszereket használ, míg a Healcier termékek feketetából, növényi glicerinből, nátrium-karboximetil-cellulózból, vízből, olykor mentolból, természetes aromákból és tartósítószerekből állnak.

 

Mi van a nikotintartalmú hevítőrudakban?

Mivel Magyarországon a dohányboltokon kívül nem lehet dohányterméket árulni, felmerül a kérdés: mégis hogyan lehet, hogy az általunk forgalmazott Unicco termékeiben van nikotin? A megoldás egyszerű: ami a vonatkozó hivatalos szervek állásfoglalását illeti, nem minősül dohányterméknek (hiszen nincs benne dohány).

Miért? Mert a benne lévő töltet hozzáadott nikotinsót tartalmaz, nem pedig a dohányból származik, mint a hagyományos verzió esetén.

 

Az Unicco jövedéki terméknek számít?

Annak ellenére, hogy nikotinsót tartalmaz, nem. Ezért megengedett az ízesített verziók terjesztése is.

 

“A termék a rendelkezésre álló dokumentáció és az elvégzett vizsgálatok alapján, a jövedéki

adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (4) bekezdés rendelkezései alapján nem

jövedéki termék.” (forrás: NAV Szakértői Intézet vizsgálati jegyzőkönyve)

 

Ezek veszélyesnek mondható termékek?

Ha a nikotinos verzió mellett döntesz, annak mindig lesz kockázata.

Úgy képzeld el, mint egy spektrumot, aminek ha a jobb végén helyezkedik el a hagyományos cigaretta, akkor a baloldali végéhez közelebb található ez az alternatív megoldás, de nem a legvégén! Azt azonban kijelenthetjük, hogy a nikotinmentes verzió mindig egészségesebb döntés!

Figyelem! Várandós és szoptatós kismamák, illetve gyermekek részére egyik hevítőrúd használata sem ajánlott!

Ha ezt használom, akár le is szokhatok?

Tudom, hogy a dohányzásról leszokni nehéz. Ha mégis ezt tervezed, úgy gondolom a legtökéletesebb helyen jársz. A rendelkezésünkre álló adatok azt mutatják, hogy rengeteg felnőtt dohányos váltott át a legnépszerűbb dohányhevítő készülékre, az IQOS-ra és hagyta abba a dohányzást.

Ha megengedsz egy tippet, első használat előtt -miután a készülék jelzi, hogy használatra kész- érdemes a felmelegedés után fél/1 percet várni, hogy a legjobb első élményben legyen részed, így könnyebb lesz az átállás is.

Veszélyes lehet a fiatalokra nézve?

Felmérések alapján nem mutat egyértelmű jel arra, hogy a fiatalok körében jobban elterjedtek volna a heat-not-burn technológiás termékek. Azonban fiataloknak használata nem ajánlott!

Miért rövidebbek a hevitőrudak, mint egy átlagos cigaretta?

A dohánytölteteket kifejezetten az IQOS készülékhez tervezik, így ahhoz ideális átmérője és hossza van, kialakítása ezért más.

Nem tudod a hevítőrudakat a hevítőbe helyezni? Ellenőrizd a következőket:

• nincs maradék dohány a hevítőben?

• rendszeresen tisztítod a hevítőt?

• megfelelően van-e a cap a hevítőre helyezve?

Miben más a nikotinmentes hevítőrúd, mint az e-cigi?

Ugyan egyik sem tartalmaz dohányt, az e-cigi likviddel működik, ami tartalmazhat nikotint is. Ez esetben a nikotint általában a dohánylevélből nyerik ki. (Ezen kívül az e-cigiben lehet még glicerin, propilén-glikol, különféle aromák és egyéb összetevők.)

Senkitől nem várjuk el, hogy feltételek nélkül elfogadja azt, amit a füstmentes alternatívákról állítunk, hanem tudományos eredményeken alapuló konstruktív párbeszédet szeretnénk kezdeményezni annak érdekében, hogy azok a felnőttek, akik a dohányzás folytatása mellett döntenek, ténylegesen élni tudjanak a döntés szabadságával” -Gizelle Baker kutatónő

Az oldal tetejére