Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dohányellenes kampány Dubaiban

Dohányellenes kampány Dubaiban

Ebben a blogcikkünkben elutazunk Dubaiba, annak érdekében, hogy betekintést tudjunk nyújtani az ottani dohányzási szokásokról, illetve dohányellenes kampányokról. Reméljük, hogy neked is tetszeni fog ez a kis kaland! 

Dohányellenes kampány Dubaiban?

 

A világ számos pontján egyre jelentősebb és nagyobb szabású dohányzásellenes kampányok igyekeznek elérni, hogy minél többen mondjanak le rossz szokásukról. Statisztikák szerint a dohányzás felelős minden tizedik halálesetért a felnőttek körében, így világszerte első a megelőzhető halálokok sorában. A cigaretta ráadásul egy olyan veszélyforrás, amely nem csak a fogyasztóra, hanem annak környezetére, azaz a passzív dohányosok számára is nagyon káros. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben itt olvashatsz.


 

Az Egyesült Arab Emírségek komoly küzdelmet folytat a dohányzás ellen

 

Dubai egyre népszerűbb célpont a turisták körében, és emellett a város büszke arra is, hogy jelentős kereskedelmi és üzleti célpont. Egy dohányos számára azonban fontos tudni, hogy Dubai sokat tesz a dohányzás visszaszorításának érdekében. Ugyanis az Egyesült Arab Emírségek egyike azon országoknak, ahol komoly kampányokkal igyekeznek megóvni az állampolgárok egészségét.

 

Az országban az elmúlt 15 évben jelentősen növekedett az olyan dohányzással összefüggő betegségek száma, mint a szív- és érrendszeri vagy légzőszervi megbetegedések. Az emirátusok szakértői azt állapították meg, hogy a tüdővel összefüggő betegségek 80 százalékáért a dohányzás a felelős. Ezért a turistákat is nagy számban csábító városokban minden szektorra kiterjesztették a dohányzásellenes kampányokat, a közhivataloktól egészen a privát bevásárlóközpontokig. A fő üzenet pedig az volt, hogy a dohányzás társadalmilag elfogadhatatlan, mivel jelentősen károsítja minden városlakó egészségét.

 

Az akció második szakaszában a dohányzás általános tilalmát kiterjesztették fodrászatokra, oktatási intézményekre, éttermekre és irodákra is. Emellett megtiltották a 20 éven aluliak belépését, még a kijelölt és megfelelő szellőzőrendszerrel ellátott dohányzóhelyiségekbe is. Hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a fiatalok szervezete számára kiemelten veszélyes a dohánytermékekben található káros anyagok hatása. A kampány során abban is bíztak, hogy erre a korosztályra kiemelten hatnak a reklámok, így számos televíziós vagy plakát kampány kifejezetten a 20 éven aluli fiatalokat célozta meg.

 

Dubaiban a kutatások azt mutatták, hogy a dohányosok a bevásárlóközpontokban és szupermarketekben szeretnek leginkább cigarettázni, ezért sok embert érintett a passzív dohányzás ezeken a helyszíneken. Kezdetben csak figyelmeztették és távozásra szólították fel azokat, akik dohányoztak, később azonban már pénzbírsággal is sújtották őket. Ezekkel az intézkedésekkel komoly eredményeket értek el, de végül a renitensek miatt fedett dohányzóhelyeket kellett kialakítani.

Van más alternatíva is!

 

Az ilyen és hasonló akcióknak köszönhetően világszerte egyre csökken a dohányosok száma. Sokan vannak azonban, akik nem szívesen mondanak le a dohányzás élményéről. Számukra ideális megoldás a Heat-Not-Burn technológia, melynek során a hevítőkészülék nem égeti el, csupán felmelegíti a hevítőrudakat. Ennek köszönhetően lényegesen kevesebb káros anyag kerül a szervezetbe. Emellett az általunk forgalmazott hevítőrudak nem tartalmaznak dohányt sem, sőt nikotinmentes változatban is kaphatóak.

 

A márkák (például Heccig, Genmist, Molix, Sunday) kínálatában a normál dohányíz mellett számos gyümölcsös ízesítés is megtalálható. Ezen felül nálunk a hevítőrudak között találhatsz - a normál cigaretták körében már megszüntetett - mentolos ízesítést is.

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére