Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cigaretta helyett hevítőrúd – a váltás hatásai

Cigaretta helyett hevítőrúd – a váltás hatásai

Egyre többekben merül fel az igény, hogy a dohányzásról való leszokás helyett valamilyen egészségügyileg kisebb kockázattal járó alternatívára váltsanak. Az orvosok és kutatók is sokat foglalkoznak a füstmentes dohányzást biztosító technológiák egészségügyi hatásaival. A következő cikkben egy 2019-es amerikai kutatást mutatunk be, melynek eredményeit az Amerikai Rákkutatási Társaság (AACR) tette közzé az oldalán. A tanulmányban azzal is átfogóan foglalkoztak, hogy milyen hatással jár az, ha valaki cigaretta helyett a hevítőrudak fogyasztására tér át.

Kevesebb méreg, jobb egészség

 

Azt tudjuk, hogy a dohányzás számos krónikus betegség kockázatát növeli, és bár a fejlett országokban folyamatosan csökken a dohányosok száma, még ma is a cigaretta a megelőzhető betegségek legfőbb okozója. Ebből a szakemberek számára egyértelműen következik, hogy a dohányzás visszaszorítása jelentősen javíthatja a társadalom egészségi állapotát. Az ártalomcsökkentés jegyében ma már nem csak a dohányzásról való leszoktatás lehet az egyetlen lehetőség. Egyszerűbbnek tűnik olyan alternatívát nyújtani a dohányosoknak, ami nem fosztja meg őket a cigaretta élményétől, mégis kevésbé károsítja az egészségüket.

 

Ilyen megoldás például a Heat-Not-Burn technológia, melynek használata során nem történik égés, a hevítőkészülék csupán felmelegíti a hevítőrudakban található dohányt vagy egyéb anyagokat. Az egyéb anyag, például az általunk forgalmazott termékek esetén teaörlemény, illetve különböző gyógynövények. Mivel az égés és a hő szabadítja fel a káros anyagokat, nem meglepő, hogy a Heat-Not-Burn technológia kisebb mértékben károsítja az egészséget, mint a hagyományos cigaretta fogyasztása. Ha még többet szeretnél tudni a Heat-Not-Burn innovációról, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a korábbi cikkünket!


 

A hevítés egészségesebb alternatíva lehet

 

Egy amerikai kutatás során 20 helyszínen vizsgáltak 30 év feletti férfiakat és nőket, akik nem szándékoztak leszokni a dohányzásról a következő fél évben. A 803 résztvevőt véletlenszerűen két csoportba osztották. Az egyik csoport tagjai továbbra is hagyományos cigarettát szívtak, míg a másik csoportban teljesen vagy részlegesen áttértek a hevítő rudak használatára. 6 hónap után megvizsgálták minden résztvevő egészségi állapotát. A vizsgált 8 értékből 5, látványos mértékben mutatott kedvező különbséget a két csoport tagjai között. Ezzel a tudósok azt igazolták, hogy a cigarettáról túlnyomórészt vagy teljesen hevítő rúdra való áttérés kedvező változásokat eredményez a dohányzással összefüggő betegségek szempontjából. A kutatás nem jelent egyértelmű eredményt, mert rövid távú hatásokból következtetett a hosszú távú következményekre. Az azonban kétségkívül kiderült, hogy a hevítés során jelentősen csökken a károsanyag kibocsátás a hagyományos égetett dohánytermékekhez képest.

 

Válts most!

 

A kutatásban résztvevők fele a kísérlet befejeztével is a Heat-Not-Burn technológiát választotta a hagyományos cigaretta helyett. Amennyiben te is szeretnél egy egészségesebb alternatívát választani, akkor válogass oldalunkon a dohánymentes nikotinos vagy nikotinmentes hevítőrudak közül itt. Kóstold meg a Molix nikotinos dohány vagy menta ízű termékeit, vagy válts nikotinmentes alternatívára és próbáld ki a TQS gyümölcsös vagy Jázmin teás hevítő rúdjait. Ha pedig maradt még kérdésed, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére