Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minden a BAT glo hevítőkészülékekről és a hozzá tartozó hevítőrudakról

Minden a BAT glo hevítőkészülékekről és a hozzá tartozó hevítőrudakról

A dohányzás alternatív módjai egyre népszerűbbek és gyakoribbak a világon. Ezúttal a British American Tobacco "glo" elnevezésű hevítőkészülékről lesz szó. Jó hír, hogy a hazai dohányboltokban épp nemrég jelentek meg a Glo hevítőkészülékek és a hozzájuk tartozó hevítőrudak. Egyelőre néhány alapízt és néhány pattintós hevítőrudat próbálhatunk ki hozzá.

Az áruházunkban kapható hevítőrudak nem használhatók ezzel a készülékkel, de mindenképpen érdemes többet tudni róla.

A heat-not-burn technológiáról röviden

 

Ha hevítőkészülékekről és hevítőrudakról van szó, akkor elsősorban tudnunk kell, hogy mi is az a heat-not-burn.

A heat-not-burn, magyarra fordítva „hevítés, nem égetés” egy viszonylag újkeletű technológia. Lényege, hogy nem égeti el a benne lévő dohányt, csupán csak felhevíti, megkímélve így téged és egész környezeted a kellemetlen füsttől és cigarettaszagtól.

 

Ebből következően nem is szabadít fel annyi káros anyagot, mint a hagyományos dohánytermékek – tehát az egészséged is megköszöni neked, ha sima cigiről nikotinmentes vagy nikotinsót tartalmazó hevítőrudakra váltasz. Ha szeretnél még többet megtudni a technológiáról, ide kattintva megteheted.

 

 

A hevítőkészülékekről


Még mielőtt részletesebben belevágnánk a témába, nem árt átismételni, hogy tulajdonképpen mik is azok a hevítőkészülékek. Nos, ahogyan az a nevükből is kiderül, nem égetik a dohányt, hanem csak felhevítik. Így nem keletkezik kellemetlen szagú füst és egyúttal egy kevésbé káros opciót kínál, mint a hagyományos dohánytermékek.

A készülékekbe bele kell helyezni a nikotinos vagy nikotinmentes hevítőrudat, és már használható is. A készülékek felépítésében azonban vannak különbségek, amelyekről később lesz szó. Ha részletesebben olvasnál a hevítőkészülékekről, itt megteheted.

 

Mi is az a Glo?

A Glo a hevítőkészülékek egy típusa, ami a hevítőrudakat 240° fokig melegíti. Egy kompakt eszköz, amely egyetlen gombbal működik. A dohányt nem égeti el, így sem hamu, sem füst nem keletkezik. Egyszerű és nagyszerű.

A Glo a British American Tobacco (BAT) egyik legnépszerűbb terméke a „tobacco heating products” kategóriában. Az első Glo Japánban debütált 2016-ban, de Európát csak később érte el. A gyártó, a BAT célja, hogy a felnőtt dohányosok számára egy tudatosabb, valamint egy kisebb kockázattal járó alternatívát kínáljanak.

Az Egyesült Királyságban tervezték, mégpedig úgy, hogy a folyamatban öt különböző kontinensről, több, mint száz szakértő vett részt – köztük tudósok, mérnökök, dohányszakemberek és toxikológusok.
 

Ahogy már említettük, a Glo kompakt, tehát egyetlen részből áll. Ez azért ideális, mert így nem kell a hevítőrudak használata után újból tölteni, hanem maga a töltő is mindig veled lehet.  

 

 

Milyen hevítőrudakkal használható?

 

A webshopunkban kapható hevítőrudakkal ellentétben a Glo készülékekbe egy ezeknél vékonyabb és hosszabb hevítőrúd rakható.

 

Jelenleg négyféle márka gyárt a Glo készülékekkel kompatibilis hevítőrudat. Ezek közül a legnépszerűbb a Neo. Sokféle íz megtalálható náluk, az úgynevezett Boost termékcsalád pedig a pattintós, ízesített cigarettát idézi. Főként az Egyesült Királyságban, Nyugat-Európában és a Közel-Keleten népszerű, de mint említettük már Magyarországon is kapható.

 

A Kent és a Dunhill gyárt még hasonló hevítőrudakat, előbbi Ázsiában, utóbbi pedig Kelet-Európában kapható. És végül, de nem utolsósorban ott vannak még a Neo Demi Slim hevítőrúdjai, amik 30%-kal több dohányterméket tartalmaznak, mint a másik három típus és emiatt sokkal markánsabb az ízük is.


HiTaste vs. Glo - melyiket válaszd?

 

A HiTaste hevítőkészülékei már 2011 óta kaphatók Kínában, Japánban és más ázsiai országokban, de mára már több, mint 20 országban elérhetők. Először is fontos tudni, hogy a két márka hevítőkészülékei kialakításban különböznek egymástól, de működésükben nagyon is hasonlóak, hiszen ugyanazon heat-not-burn technológia elvén működnek.

 

Mint már fent említettük, a két készülékbe más hevítőrudak illenek - ez a legnagyobb különbség köztük. Továbbá, a Glo nem szétszedhető, hanem magában foglalja a töltőt és hevítőkészüléket egyszerre. A HiTaste készülékei ilyen szempontból hagyományosabbak, mert a készüléket külön kell tölteni kb. 12 hevítőrúd elszívása után. Ezek miatt a Glo praktikusabb, a HiTaste pedig könnyebb és kisebb helyen is elfér.

 

Továbbá, a tisztításukban is akadnak különbségek. A Glo manuálisan tisztítható, mert úgy van kialakítva, hogy mindkét végén van 1-1 nyílás amin keresztül tisztítókefével könnyedén hozzáférhető.

A HiTaste Q1 hevítőkészülék esetén például a be- és kikapcsoló gombot egymás után nyolcszor megnyomva magától elindul a gép “öntisztítása”, ami talán az egyik legnagyobb előnyének mondható. Így a tulajdonosának már semmi más egyéb dolga nincs, csak megvárni azt a pár másodpercet, amíg a HiTaste végzi a dolgát.

Az árukat tekintve a Glo ára mindenképpen kedvezőbb. Míg a HiTaste egyszerűbb készülékei mind 10 ezer forint körül mozognak és az újabb, különlegesebbek pedig 15-20 ezer forintba kerülnek, ahhoz képest a Glo árát itthon körülbelül 6000 forintra tették. Ennyiért tehát már a miénk lehet egy Glo a nemzeti dohányboltokból!

 

Mindent összevetve mindkét fajtának megvannak az előnyei és hátrányai, a kérdés, hogy számunkra mely szempontok lényegesek

 

 

 

Egészségesebb, mint a hagyományos cigi?

 

Tanulmányok támasztják alá, hogy a válasz igen. A Glo hevítőkészülékek és a velük együtt használt hevítőrudak közel sem olyan károsak, mint a sima cigaretta. A British American Tobacco állítása szerint a Glo-ból származó káros dohánygőz szintje 90-95%-kal alacsonyabb, mint a cigarettafüsté. Már említettük, de nagyon fontos tudnivaló, hogy a Glo hevítőkészülékeibe nem használhatók az Anita, Lavie, Healcier, Genmist stb. termékei, így nálunk nem vásárolhatók sem Glo-hoz tartozó hevítőrudak, sem maga a Glo hevítőkészülék.

 

Ha maradt bármi kérdésed a hevítőkészülékekkel és hevítőrudakkal kapcsolatban, fordulj bátran hozzánk és lépj Kapcsolatba velünk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: genmist hevitorudak
Az oldal tetejére