Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heat-Not-Burn földrajz – hol, milyen hevítőkészülék kapható?

Heat-Not-Burn földrajz – hol, milyen hevítőkészülék kapható?

Nos, magáról a Heat-Not-Burn technológiáról és a hevítőrudakról már sokat olvashattatok, de itt az ideje arról is átfogó képet adni, hogy mely hevítőkészülékek pontosan hol elérhetők a világon. A választék sokkal szélesebb, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen itthon a dohányboltokban egyelőre egyféle márka termékeivel találkozhatunk a polcokon. Azonban mi felkutattuk Nektek, hogy a világ mely részein, mely hevítőkészülékek népszerűek és melyek a legfontosabb jellemzőik.

A H-N-B rövid története

 

Gondoltad volna, hogy a mai hevítőrudacskák elődjei már a hatvanas években megszülettek? Megdöbbentő, de így van. Egy úgynevezett „füst nélküli cigarettát” alkottak meg akkoriban, amit végül csak a nyolcvanas években dobtak piacra és különösebben nem is vált népszerűvé a nehéz használat miatt. Hamar ki is vonták a forgalomból.

 

Majd a kilencvenes évek végén ismét megjelent a hagyományos cigaretta egy alternatívája, ami már több emberhez elért, de átütő sikere ennek sem lett. A 2018 előtti években nőtt meg igazán az igény a hagyományos cigaretta leváltására, egy fokkal kevésbé káros alternatíva kifejlesztésére.

 

Ekkor jelentősen csökkent is a dohányfogyasztás, már ami a hagyományos verziót illeti. Az elektromos cigaretta megjelenése egy új mérföldkövet jelentett és nevezhető a mai hevítőrúd elődjének is, már ami a célját illeti – a sima cigaretta helyettesítése, ami kevesebb káros anyaggal jár. Azonban megjelenésben és működésben is eltér egymástól az e-cigi és a hevítőkészülékek. A heat-not-burn az utóbbi években igencsak kinőtte magát – nagyszámú hevítőkészülék és hevítőrúd található meg a piacon, nem is lehetne mindet felsorolni. A legnépszerűbbeket azonban összeszedtük Nektek, legtöbbjük már Európa számos országában is elérhető és reméljük, hogy nemsokára Magyarországra is eljutnak!  

 

 

A világ többi országában melyik márkák népszerűek?

 

1. HiTaste

 

Így elsőre egy olyannal indítunk, amelyet akár Ti is meg tudtok rendelni az internetről. Ez nem más, mint a HiTaste, amelyről röviden olvashattatok már egy korábbi cikkünkben. A HiTaste hevítőkészülékeket Kínában gyártják, Shenzen tartományban, amely tulajdonképpen már a heat-not-burn legnagyobb központja lett. Megannyi márka itt gyártatja a termékeit, de ne tévesszen meg senkit az, hogy ezáltal kínai a termék – jelenleg itt a legfejlettebb a heat-not-burn technológia és tudják a legjobb minőséget biztosítani.

 

A HiTaste 2010-ben alakult meg és azóta dolgoznak a szakemberek az újabb és újabb technológiák kidolgozásán és megvalósításán. A HiTaste dohányhevítők matt borítású, letisztult készülékek és jóval olcsóbb alternatívái az itthon kapható, dohánybolti hevítőkészülékeknek. A HiTaste elsősorban a távol-keleti országok polcain megtalálható, de az internetnek hála már a világ bármely pontjára megrendelhető!
 

 

2. Ploom Tech

 

A Ploom Tech hevítőkészülékeit egy japán cég gyártja, a Japan Tobacco International. Ez a hevítőkészülék rendelkezik az egyik legszélesebb lefedettséggel ami az beszerezhetőséget illeti. A világon több, mint 130 országban forgalmazzák termékeiket és több, mint 70 országban van irodájuk. Csak hogy néhányat említsünk, Európán belül jelen vannak 36 országban, amelyben sajnos Magyarország még nem szerepel, de környező országaink, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Ukrajna már igen. Remélhetőleg már csak idő kérdése és itthon is kipróbálhatjuk a Ploom Tech termékeit!

 

3. iBuddy

 

Az iBuddy egy szintén Shenzenben gyártott hevítőkészülék, ami Európában az egyik legnépszerűbb. Penge helyett hevítőtű található benne. Letisztult, egyszerű kinézet jellemzi, amelyhez egyszerű használat is társul.Még nem minden típusa, de az alapkészülék rendelhető Magyarországra is.

 

4. QOQ

 

Ez a hevítőkészülék gyártó főként Japánban és Európa néhány országában kelendő. Ilyen például Németország, Olaszország, Litvánia és Ukrajna. A QOQ egy magasabb árkategóriájú hevítőkészülék, ami nem véletlen, hiszen nagyon magas minőség elvárt a fejlesztőitől is. A gyártási folyamatra, a csomagolásra és a szállításra is szigorú előírásaik vannak. Újdonságuk egy olyan hevítőkészülék, amelyen kijelzővel rendelkezik és be lehet állítani a hevítés idejét. Ez körülbelül 30 ezer forint körül mozog. A QOQ szakemberei folyamatosan elemzik és kutatják a heat-not-burn technológiát ezért is olyan tartósak a termékeik.

 

4+1 Glo

 

A British American Tobacco gyártó Glo elnevezésű dohányhevítőjének külön cikket is szántunk. Kapható Japánban, Dél-Koreában, de európai országokban is, mint például Horvátország vagy Csehország. Izgalmas hír, hogy nemsokára már Magyarországra is megérkezik! A Glo-hoz másfajta hevítőrúd szükséges, mint az áruházunkban kapható márkák, de mindenképpen előrelépés lenne, ha új termékkel bővülhetne itthon is a paletta.


Hol nem elérhető még a heat-not-burn?

 

Nos, gyakorlatilag a heat-not-burn már az egész világot meghódította. Habár nem minden márkát, de szinte mindenhová lehet már rendelni valamilyen dohányhevítő készüléket és hozzá tartozó hevítőrudat. Érdekes tény, hogy Franciaország 2018 elejéig nem engedte árusítani a hevítőkészülékeket és hevítőrudakat, de azóta ezt visszavonták és már ott is kaphatók.


 

Az egyértelműen kijelenthető, hogy a heat-not-burn központja a Távol-Kelet, azon belül is Japán és Kína. Azonban számos ország szakemberei dolgoznak például Shenzenben is a legjobb változatok kialakításában. Egyre olcsóbb, mégis magas minőségű és hosszú élettartamú készülékeket dolgoznak ki és viszonylag rövid időn belül elérhetővé tesznek a világ minden táján.

 

Bármelyik hevítőkészülék mellett is teszed le a voksod, Nálunk találsz hozzá tartozó hevítőrudat! Legyen az Leme, Lavie, Genmist, Helacier vagy Darlings, mi mindegyiket jó szívvel ajánljuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: genmist healcier hevitorudak
Az oldal tetejére