Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a hevítőkészülékekről tudni akartál

Amit a hevítőkészülékekről tudni akartál

A hevítőkészülékekről lesz most szó, ez az eszköz a legfontosabb eleme a heat-not-burn technológiának, ami a füstmentes dohányzásért felel. Amennyiben rendelkezünk egy ilyen készülékkel, akkor semmi nem állhat az utunkba, ha le szeretnék szokni a hagyományos cigiről. De vajon mit kell tudni ezekről a különleges kütyükről ahhoz, hogy sokáig megbízható társunk legyen?! Ma összefoglaljuk a legfontosabbakat!

Hevítsünk, ne égessünk!

 

Manapság a piacon többféle hevítőkészüléket találhatunk, amik az esetek nagy többségében kompatibilisek egymással, de a legjobb, ha mindegyikről ejtünk pár szót. Az a közös bennük, hogy a töltetet nem égetik, hanem hevítik. Az égés 800 fokon történik, míg a hevítés 350 fokos maximumot ér el. Ez ahhoz járul hozzá, hogy sokkal kevesebb köhögéssel éljük a mindennapokat, hiszen ha nem jut kátrány és egyéb anyag a tüdőbe, akkor az egy idő után csökkenti az esetleges panaszokat.

 

Ettől függetlenül persze a dohányzás egyáltalán nem válik egészségessé, hiszen a dohányban lévő nikotin függőséget eredményez, ami pedig roppant káros. Éppen ezért nem szabad összekeverni a leszokást és a füstmentes dohányzást. Ahogy persze az elektromos cigit sem a hevítőkészülékekkel. Míg az előbbi dohány ízű likvideket juttat a szervezetbe, addig a különböző hevítőkészülékek igazi dohányalapú cigit használnak. A kettő nem összeegyeztethető és főleg nem kombinálható, hiszen minden készülék számára megvan a tökéletes belevaló, még ha a legtöbb kombinálható is egymással. 

 

 

 

Hevítőkészülékek a piacon

 

Az egyik legnépszerűbb hevítőkészülékek az IQOS-tól származnak, mint az IQOS 2.4 Plus, ami meglehetősen felhasználóbarát darab. Általában egy töltéssel 1 hevítőrúd szívható el.

 

Az IQOS 3 DUO már egy újabb széria, ami egy töltéssel akár 2 egymás utáni használatot biztosít. Tehát nem kell azonnal tölteni, ha elszívtál egy heets rudat.

 

Az IQOS 3 Multi pedig akár 10 szál egymás utáni elszívását biztosítja egy töltéssel. Nem csak jó választás, de meglehetősen dekoratív eszközről van szó, ami elegáns színekkel és formákkal mindenkinek a szívét elnyeri.

 

Ha szeretnénk tudni a hevítő akkumulátorának az állapotát, akkor nyomjuk meg a töltőtok bekapcsológombját úgy, hogy benne van a hevítő. Egyenletes fényjelzés esetén fel van töltve. Ha villog, akkor töltés alatt van.

 

Az iBuddy hevítőkészülékek mérete is igen visszafogott, hiszen akkorák, mint egy öngyújtó, és többféle színben állnak a rendelkezésünkre. Általában 12-13 töltettel bír el egy körben egy készülék, azaz elég ritkán kell tölteni. Gyorsan felmelegszik, amit rezgéssel jelez, és az utolsó slukkok környékén ismét egy rezgéssel adja a tudtunkra, hogy mindjárt leáll. Indításkor egy jelzőfénnyel tájékozódhatunk az akkumulátor állapotát tekintve, mely alapján ha zöld, akkor 70 százalék felett van a töltöttség, míg ha sárga, akkor 50 százalék alatt van ez a szint. 

 

Bár kissé kevésbé ismert márka a Ploom Tech és a QOQ, de ezek mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen kompatibilisek egymással és az összes hevítőrúddal. A kezelésük egyszerű és könnyen kivitelezhető, hiszen kevés gombot tartalmaznak, és a töltöttséget is különböző színű fényjelzéssel jelzik.

 

 

A hevítőkészülékekről általában

 

Bár minden készülék más, mégis jó, ha tudjuk, hogy majdnem megegyezik az az idő, amit egy rudacskára szánhatunk. Átlagosan 6-7 percig tudunk szívni egyet, vagy ha úgy szimpatikusabb, akkor 14-16 slukkot bírnak. Ez a különbség függ a hevítőtől, a belekerülő hevítőrudacskától is, így érdemes az elején inkább kitapasztalni, hogy a saját készülékünk szempontjából mi a legjobb választás. 

 

Az is megfigyelhető, hogy ezek a készülékek mind diszkrét színben kaphatóak, nem harsányak és feltűnőek. Ez külön jó pont, hiszen a többség számára a dohányzás egy természetes dolog, nem pedig egy mutogatnivaló, tevékenység. 

 

A hevítőkészülékek tisztítása

 

A hevítőkészülékeket érdemes minden nap vagy legalábbis 2-3 naponta tisztítani, mivel könnyen eltömődhetnek benne a levegőző járatok. Ilyenkor nem csoda, hogy azt tapasztaljuk, hogy nem igazán jön át a megszokott dohányíz vagy épp aroma. Emellett az is gyakori, hogy elmarad a megszokott párafelhő, hiszen hevítésről van szó, nem égésről.

 

A tisztítás első lépése, hogy szétszedjük a cap-et. Ezt általában a hozzá való eszközökkel érdemes csinálni, hogy ne okozzunk a készüléknek sérülést. Ha szétszedtük, akkor ki kell ütögetni belőle a lerakódott dohányt vagy épp teát, mert az tömíti el a részeket, ami miatt kevésbé lesz intenzív az érzés. Ezután érdemes egy kis alkohol segítségével a maradéktól is megtisztítani. 

 

Most következhet a másik fele a készüléknek, ami fokozott körültekintést igényel, mivel itt helyezkedik el a hevítőpenge. Nagyon fontos, hogy a takarítás során ne tegyünk benne kárt, így a tisztítópálcikát is igen óvatosan használjuk. Ahol lehet, érdemes egy kis alkohollal áttörölni, hogy mindenhonnan lehozzuk a rátapadt nikotint. 

 

 

Nem csak nikotinnal szép az élet

 

Azt senki nem vitatja, hogy a dohányzás káros, de azt is el kell ismerni, hogy egy jó minőségű hevítőkészülékkel igen rövid idő alatt már lehet érezni a füstmentesség jótékony hatását. Nem elég, hogy nem lesz büdös a ruhánk, a leheletünk, de emellett a fogaink egészségéért is sokat tehetünk. 

 

Persze az vitathatatlan, hogy az egészség szempontjából a legoptimálisabb a dohányzásról való leszokás. Azt is el kell ismerni, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, hiszen hosszú évek nikotinfüggésétől nem lehet ilyen gyorsan megszabadulni. 

 

Ehhez nyújt hatékony segítséget a különböző nikotinmentes heets rudacskák használata, ami megadja a dohányzás élményét, de mindezt úgy, hogy nem generálja tovább a függőséget. Remek módszer a leszokásra és persze arra is, hogy ne kelljen hiányolni a jól ismert mozdulatokat, rituálékat. 

 

Amennyiben kérdésed merült fel a témával, esetleg a termékekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: healcier hevitorudak
Az oldal tetejére