Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a hevítőkészülékekről tudni akartál

Amit a hevítőkészülékekről tudni akartál

A hevítőkészülékekről lesz most szó, ez az eszköz a legfontosabb eleme a heat-not-burn technológiának, ami a füstmentes dohányzásért felel. Amennyiben rendelkezünk egy ilyen készülékkel, akkor semmi nem állhat az utunkba, ha le szeretnék szokni a hagyományos cigiről. De vajon mit kell tudni ezekről a különleges kütyükről ahhoz, hogy sokáig megbízható társunk legyen?! Ma összefoglaljuk a legfontosabbakat!

Hevítsünk, ne égessünk!

 

Manapság a piacon többféle hevítőkészüléket találhatunk, amik az esetek nagy többségében kompatibilisek egymással, de a legjobb, ha mindegyikről ejtünk pár szót. Az a közös bennük, hogy a töltetet nem égetik, hanem hevítik. Az égés 800 fokon történik, míg a hevítés 350 fokos maximumot ér el. Ez ahhoz járul hozzá, hogy sokkal kevesebb köhögéssel éljük a mindennapokat, hiszen ha nem jut kátrány és egyéb anyag a tüdőbe, akkor az egy idő után csökkenti az esetleges panaszokat.

 

Ettől függetlenül persze a dohányzás egyáltalán nem válik egészségessé, hiszen a dohányban lévő nikotin függőséget eredményez, ami pedig roppant káros. Éppen ezért nem szabad összekeverni a leszokást és a füstmentes dohányzást. Ahogy persze az elektromos cigit sem a hevítőkészülékekkel. Míg az előbbi dohány ízű likvideket juttat a szervezetbe, addig a különböző hevítőkészülékek igazi dohányalapú cigit használnak. A kettő nem összeegyeztethető és főleg nem kombinálható, hiszen minden készülék számára megvan a tökéletes belevaló, még ha a legtöbb kombinálható is egymással. 

 

 

 

Hevítőkészülékek a piacon

 

Az legnépszerűbb hevítőkészülékek meglehetősen felhasználóbarátok. Általában egy töltéssel 1 hevítőrúd szívható el.

 

Az újabb széria, ami egy töltéssel akár 2 egymás utáni használatot biztosít. Tehát nem kell azonnal tölteni, ha elszívtál egy hevítőrudat.

 

Egy ennél is erősebb készülék pedig akár 10 szál egymás utáni elszívását biztosítja egy töltéssel. Nem csak jó választás, de meglehetősen dekoratív eszközről van szó, ami elegáns színekkel és formákkal mindenkinek a szívét elnyeri.

 

Ha szeretnénk tudni a hevítő akkumulátorának az állapotát, akkor nyomjuk meg a töltőtok bekapcsológombját úgy, hogy benne van a hevítő. Egyenletes fényjelzés esetén fel van töltve. Ha villog, akkor töltés alatt van.

 

Az iBuddy hevítőkészülékek mérete is igen visszafogott, hiszen akkorák, mint egy öngyújtó, és többféle színben állnak a rendelkezésünkre. Általában 12-13 töltettel bír el egy körben egy készülék, azaz elég ritkán kell tölteni. Gyorsan felmelegszik, amit rezgéssel jelez, és az utolsó slukkok környékén ismét egy rezgéssel adja a tudtunkra, hogy mindjárt leáll. Indításkor egy jelzőfénnyel tájékozódhatunk az akkumulátor állapotát tekintve, mely alapján ha zöld, akkor 70 százalék felett van a töltöttség, míg ha sárga, akkor 50 százalék alatt van ez a szint. 

 

Bár kissé kevésbé ismert márka a Ploom Tech és a QOQ, de ezek mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen kompatibilisek egymással és az összes hevítőrúddal. A kezelésük egyszerű és könnyen kivitelezhető, hiszen kevés gombot tartalmaznak, és a töltöttséget is különböző színű fényjelzéssel jelzik.

 

 

A hevítőkészülékekről általában

 

Bár minden készülék más, mégis jó, ha tudjuk, hogy majdnem megegyezik az az idő, amit egy rudacskára szánhatunk. Átlagosan 6-7 percig tudunk szívni egyet, vagy ha úgy szimpatikusabb, akkor 14-16 slukkot bírnak. Ez a különbség függ a hevítőtől, a belekerülő hevítőrudacskától is, így érdemes az elején inkább kitapasztalni, hogy a saját készülékünk szempontjából mi a legjobb választás. 

 

Az is megfigyelhető, hogy ezek a készülékek mind diszkrét színben kaphatóak, nem harsányak és feltűnőek. Ez külön jó pont, hiszen a többség számára a dohányzás egy természetes dolog, nem pedig egy mutogatnivaló, tevékenység. 

 

A hevítőkészülékek tisztítása

 

A hevítőkészülékeket érdemes minden nap vagy legalábbis 2-3 naponta tisztítani, mivel könnyen eltömődhetnek benne a levegőző járatok. Ilyenkor nem csoda, hogy azt tapasztaljuk, hogy nem igazán jön át a megszokott dohányíz vagy épp aroma. Emellett az is gyakori, hogy elmarad a megszokott párafelhő, hiszen hevítésről van szó, nem égésről.

 

A tisztítás első lépése, hogy szétszedjük a cap-et. Ezt általában a hozzá való eszközökkel érdemes csinálni, hogy ne okozzunk a készüléknek sérülést. Ha szétszedtük, akkor ki kell ütögetni belőle a lerakódott dohányt vagy épp teát, mert az tömíti el a részeket, ami miatt kevésbé lesz intenzív az érzés. Ezután érdemes egy kis alkohol segítségével a maradéktól is megtisztítani. 

 

Most következhet a másik fele a készüléknek, ami fokozott körültekintést igényel, mivel itt helyezkedik el a hevítőpenge. Nagyon fontos, hogy a takarítás során ne tegyünk benne kárt, így a tisztítópálcikát is igen óvatosan használjuk. Ahol lehet, érdemes egy kis alkohollal áttörölni, hogy mindenhonnan lehozzuk a rátapadt nikotint. 

 

 

Nem csak nikotinnal szép az élet

 

Azt senki nem vitatja, hogy a dohányzás káros, de azt is el kell ismerni, hogy egy jó minőségű hevítőkészülékkel igen rövid idő alatt már lehet érezni a füstmentesség jótékony hatását. Nem elég, hogy nem lesz büdös a ruhánk, a leheletünk, de emellett a fogaink egészségéért is sokat tehetünk. 

 

Persze az vitathatatlan, hogy az egészség szempontjából a legoptimálisabb a dohányzásról való leszokás. Azt is el kell ismerni, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, hiszen hosszú évek nikotinfüggésétől nem lehet ilyen gyorsan megszabadulni. 

 

Ehhez nyújt hatékony segítséget a különböző nikotinmentes hevítőrudacskák használata, ami megadja a dohányzás élményét, de mindezt úgy, hogy nem generálja tovább a függőséget. Remek módszer a leszokásra és persze arra is, hogy ne kelljen hiányolni a jól ismert mozdulatokat, rituálékat. 

 

Amennyiben kérdésed merült fel a témával, esetleg a termékekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: healcier hevitorudak
Az oldal tetejére