Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A dohányzás etikai problémái

A dohányzás etikai problémái

A dohányzás ellenzői leggyakrabban azzal érvelnek, hogy a hagyományos cigaretta füstje nem csak magára dohányzóra van káros hatással, hanem mindenki másra is a környezetében. Könnyen hihetjük, hogy a dohányellenes hangulat a 21. századi egészségtudatos élet következménye, de valójában a cigarettát ellenzők fellépése szinte egyidős a dohányzás elterjedésével.

A dohányzás szorosan összekapcsolódott a kultúrával

 

A 16. század közepére szinte az egész világon elterjedt a dohány kultusza, és száz évvel később már több országban tiltották a cigarettát és a pipa használatát, azok negatív egészségügyi és erkölcsi hatásai miatt. A károsnak ítélt szenvedély ennek ellenére egyre nagyobb mértékben terjedt a világon.

 

A 19-20. században aztán a cigaretta a női egyenjogúság szimbóluma lett, amely gyorsan meghódította a gyengébbik nem képviselőit is. Bár minden kornak megvoltak a maga szabályai és keretei a dohányzást illetően, ezek olykor nem vették igazán figyelembe a nemdohányzók jogait és igényeit. Magyarországon például az 1960-1980-as évek között szinte bárhol, bármikor lehetett dohányozni.

 

Az emberek korlátlanul cigiztek a munkahelyeken, az irodákban, a kávézókban és szórakozóhelyeken, de még a kórházakban is, ez ma már elképzelhetetlen lenne.


 

A jófej dohányos figyel másokra

 

Az egészségvédelmi programok fejlődésével és terjedésével, valamint az Európai Uniós csatlakozással járó szigorúbb szabályozásoknak köszönhetően, ma már csak a kijelölt helyeken gyújthatunk rá. Számos intézkedéssel igyekeznek védeni a dohányzók egészségét, illetve megakadályozni, hogy a fiatalok rászokjanak a cigire.

 

Rendkívül fontossá vált, hogy a passzív és a nem dohányzók egészsége is minél nagyobb védelmet kapjon. A passzív dohányzás hatásairól ebben a korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben. Úgy tűnik azonban, hogy minden törekvés ellenére a dohányzók számában nincs jelentős változás. Sokan inkább gyengébb cigarettára, vagy valamilyen helyettesítő technológiára váltanak, mint a Heat-not-Burn.

 

Az innovatív dohányipari megoldások mellett fontos az egymásra való odafigyelés és a kulturált dohányzás. Felnőttként egészségünkért mi magunk vagyunk a felelősek, azonban nincs jogunk mások egészségét veszélyeztetni. 

Egy etikus és tudatos megoldás

 

Az pedig, aki a saját egészségét is óvni szeretné, esetleg elkerülné a hagyományos cigaretta okozta kellemetlen szagokat és minimalizálná a dohányzás által kibocsátott káros anyagok mennyiségét, annak ideális választás a hevítő készülék.

 

Az általunk forgalmazott hevítőrudak dohánymentesek és nikotinos, illetve nikotinmentes változatban is kaphatóak. A dohányzás élményét minden szempontból tökéletesen biztosító nikotinos hevítőrudak úgynevezett nikotinsót tartalmaznak, melyről ebben a korábbi cikkünkben már írtunk részletesen.

 

Kínálatunkban számos márka és sokszínű ízvilág közül választhatsz. Például a Genmist termékeknél az eredeti dohány íz mellett - a hagyományos cigaretták között nem található - kávé, áfonya vagy többféle mentolos ízesítést is találsz. A Heccig termékei még ennél is izgalmasabb ajánlatokkal kecsegtetnek. Próbáld ki a karamell, az eper 2in1 mentollal vagy a vaníliás vajaskeksz ízű nikotinos hevítőrudakat! Amennyiben nikotin nélkül szeretnéd élvezni a dohányzást, akkor válogass a Darlings kínálatából!

 

Ha pedig bármilyen kérdésed van a termékekkel vagy a Heat-Not-Burn technológiával kapcsolatban, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: hevitorudak
Az oldal tetejére